Tilbyr HPV-vaksine til alle jenter født etter 1991

Kristin Andersen på Helsekontoret for migrasjon, smittevern og vaksiner.

Kristin Andersen på Helsekontoret for migrasjon, smittevern og vaksiner. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

HPV-infeksjon er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen i verden.

DEL

De fleste som er seksuelt aktive blir smittet i løpet av livet, de fleste i ung alder. Infeksjonen er som regel ufarlig og går over av seg selv, men noen får en vedvarende infeksjon som på sikt kan føre til livmorhalskreft. Hvert år får om lag 300 kvinner i Norge livmorhalskreft og 65 til 100 dør av sykdommen. Vaksinen kan gi beskyttelse selv om man har debutert seksuelt.  

– Jenter født i 1997 og senere har fått tilbud om HPV-vaksine gjennom barnevaksinasjonsprogrammet. Det er derfor gledelig at flere unge kvinner nå får dette tilbudet, sier Kristin M. Andresen ved Helsekontoret for migrasjon, smittevern og vaksiner i Ringerike kommune.

Tilbudet er midlertidig og varer i en toårsperiode fra november 2016. Vaksinasjonen består av tre vaksinedoser gitt i løpet av 6–12 måneder og må derfor startes opp innen utgangen av 2018. Unge kvinner i målgruppen kan få vaksinen ved å henvende seg til Helsekontoret i Storgaten 13. Vi starter opp med drop-in timer noen mandager og torsdag fra klokken 14 (15) til 17. Oversikt over dager finner du på kommunens nettside.

LES OGSÅ: – Alle bør vaksinere seg

Artikkeltags