Mange reiser i disse dager på ferie, og om man allerede grøsser litt av tanken på å dele do med andre føler man i alle fall på bakteriefobien i varme, svette land med mer eller mindre umoderne porselenskontorer, skriver Nettavisen.

Ofte vil man kanskje beroliges av et par lag med toalettpapir mellom seg selv og toalettringen, men dette har ikke noe for seg. Selv ikke toalettsetebeskyttere, som er ment å beskytte mot bakterier med eneste formål, er noe særlig å sette sin lit til.

Heldigvis mener eksperter at du ikke har så mye å være redd for, med eller uten noe mellom deg og toalettringen, skriver USA Today.

LES OGSÅ: Kortsvindlet for over 22.000 kroner

– Mindre hygienisk

Men om du hadde tanker om at du beskyttet deg ved å bruke toalettpapir eller toalettsetebeskyttere, så gjør du derimot det motsatte.

– Toalettsetebeskyttere er absorberende, og bakteriene passerer enkelt gjennom de relativt store hullene i papiret, sier Kelly Reynolds, helseforsker ved Universitetet i Arizona til avisen.

Å dekke til toalettsetet kan i verste fall gjøre situasjonen verre. Ved å plassere biter av toalettpapir på setet gir man bakteriene mer rom til å gro, ifølge Raymond Martin, direktør ved British Toilet Association.

– Dette gjør praksisen mindre hygienisk, sier han til Buzzfeed.

LES OGSÅ: Åsne (23) gråt da hun fikk den tunge beskjeden fra legene. Nå går hun til topps mens hun ennå kan se