Harald (74) er på legekonferanse i USA: Fredag fikk han ærespris via Skype

OVERRASKELSE: En overrasket og beæret Harald Lystad overrekkes prisen via video fra (fra venstre) Ståle Sagabråten, Nils Rune Nilsen og Mette Christin Lerfaldet

OVERRASKELSE: En overrasket og beæret Harald Lystad overrekkes prisen via video fra (fra venstre) Ståle Sagabråten, Nils Rune Nilsen og Mette Christin Lerfaldet Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Harald Lystad og Nils Rune Nilsen er begge tildelt æresprisen «Årets Buskerudlege 2019» under en samling på Sundvolden Hotel.

DEL

Fredag delte Buskerud Legeforening (BLF), en lokalforening av Den norske legeforening, ut æresprisen til Harald Lystad (74) og Nils Rune Nilsen (65).

Nilsen var selv til stede ved overrekkelsen, som skjedde på Kleivstua ved Sundvolden fredag 5. april, mens Lystad deltok via nettmøte fra en internasjonal skiskadekonferanse i USA. Det opplyser Mette Christin Lerfaldet, leder i Buskerud legeforening.

– Høvding

Lerfaldet skriver følgende om Lystad:

– Harald Lystad (74) er spesialist i allmennmedisin og samfunnsmedisin. Han er også godkjent flylege.

– Han var distriktslege i Lofoten 1971–1975, før han ble distriktslege i Hemsedal i 1975. Selv om han i dag er pensjonist, tar han fremdeles på seg kortere og lenger vikariater i sitt tidligere ansvarsområde.

– Harald Lystad er selve høvdingen av allmennlegene i Hallingdal med snart 45 års tjeneste som lege i dalen. Han har også gjort et kjempearbeid med å forebygge skiskader i alpinanlegg.

LES OGSÅ: Kan bli et ekstremår for pollen

– Stor kunnskap

Nilsen er også et kjent navn for mange:

– Nils Rune Nilsen (65) er spesialist i allmennmedisin og har vært kommunelege/kommuneoverlege/fastlege på Gol inntil han startet som overlege på den kombinerte sengeposten ved Hallingdal sjukestugu på Ål.

– Han er en «indremedisinsk anlagt» allmennlege med stor kunnskap, ikke minst innenfor bruken av ultralyd i medisinsk diagnostikk og behandling.

– Nilsen var selv til stede ved overrekkelsen, som skjedde på Kleivstua ved Sundvolden fredag 5. april, mens Lystad deltok via nettmøte fra en internasjonal skiskadekonferanse i USA.

Æresprisen består av et diplom, en litografi av Nico Wiederberg, samt et reisestipend på 10.000 kroner.

Prisen består av et diplom, en litografi av Nico Wiederberg, samt et reisestipend på NOK 10 000.

LES OGSÅ: Starter privat hjerteklinikk på Sundvollen: – Kan korte ned ventetiden med flere måneder 

Artikkeltags