Kraftig spredning av gresspollen på Østlandet

Ikke moro å oppleve sommeren med nesa i en klut. (Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen, ANB)

Ikke moro å oppleve sommeren med nesa i en klut. (Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen, ANB) Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er ikke greit å være pollenallergikerer om dagen. Nå er det ikke lenger spredning av or, hassel, bjørk, Salix (300 arter, blant annet selje og pil) eller burot. Men spredning av gresspollen er på det verste.

DEL

Symptomene på gresspollenallergi er som kjent alt fra rennende neser og øyne, nysing, til trøtthet og følelsen av å være uopplagt. Å være allergisk for gresspollen kan være en lang påkjenning, fordi perioden strekker seg over så lang tid. Sesongen for gresspollen varer fra juni til august.

I vårt langstrakte land kan vi i tillegg skryte av å ha hele 160 forskjellige gressarter, og mange av disse har forskjellig blomstringstid. Gresspollen er avhengig av tørt og varmt vær for maskimal spredning, dermed er det helt ideelle forhold nå om dagen. Er du nødt til å klippe gresset i hagen, anbefales det i alle fall at du bruker en oppsamler, konsentrasjonen av gressallergener i lufta er alltid høyere etter klipping. Er du ekstremt plaget, kan det hjelpe å bruke pollenmaske mens det verste står på.

(Kilde: Astma- og Allergiforbundet)

Artikkeltags