Statsadvokaten beordrer etterforskning av Helitrans etter ulykken i Alta

Mannskap fra politi og Havarikommisjonen arbeider på Ulykkesstedet for et helikopter fra Helitrans styrtet lørdag 31. august. Seks personer omkom hvorav fem personer i 20-årene fra Alta. Piloten var en 27 år  gammel svensk statsborger.

Mannskap fra politi og Havarikommisjonen arbeider på Ulykkesstedet for et helikopter fra Helitrans styrtet lørdag 31. august. Seks personer omkom hvorav fem personer i 20-årene fra Alta. Piloten var en 27 år gammel svensk statsborger. Foto:

Av

Statsadvokaten ber om at helikopterselskapet Helitrans etterforskes etter helikopterstyrten i Alta i helgen, melder Altaposten.

DEL

Allerede timer etter ulykken lørdag beordret Troms og Finnmark statsadvokatembeter Finnmark politidistrikt om å starte etterforskning, opplyser førstestatsadvokat Lars Fause til Altaposten.

LES OGSÅ: Røysi-eide Helitrans setter alle helikoptrene på bakken etter Alta-ulykken

Politiet i Finnmark har fått ordre om å etterforske blant annet luftfartstillatelsene, eventuelle begrensninger, sertifikater og teknisk tilstand hos selskapet.

Han understreker at de ikke mistenker at Helitrans har gjort noe galt.

– Vi har ingen grunn til å tro at de ikke har ting på stell. Men vi må likevel snu alle steiner. Vi har et uklart årsaksforhold og selvfølgelig det faktum at seks personer mistet livet, sier Fause.

Helitrans-eier Oddvar Røysi til Ringerikes Blad:

Daglig leder Richard Simonsen i helikopterselskapet sier at han vil bistå uansett hvilke myndigheter som ønsker å etterforske dem.

– Vi har ingenting å skjule i selskapet, på noen som helst måte, sier han til Altaposten.

Seks personer mistet livet da et helikopter styrtet lørdag. Ulykken skjedde lørdag kveld i forbindelse med Høstsprell-festivalen i Alta. Helitrans eide helikopteret.

Artikkeltags