Fire omkomne og en savnet etter helikopterulykke i Alta

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det rammede helikopterselskapet Helitrans eies av Røysi Invest AS, som Oddvar Røysi fra Hønefoss står bak.

DEL

Fire personer er bekreftet omkommet, én er savnet og én er fraktet til sykehus etter en helikopterulykke i Alta. Helikopteret skal ha fraktet festivaldeltakere.

Overfor ifinnmark.no bekrefter daglig leder i Helitrans, Richard André Simonsen, at det er deres helikopter som har styrtet.

Helikopteret styrtet i Kvenvik-området, sørvest for Alta, lørdag ettermiddag. Den første meldingen om ulykken kom klokka 17.06 lørdag ettermiddag.

– Klokken 18.30 er status at fire personer er bekreftet omkommet, én person er skadd og blir fløyet til UNN (Universitetssykehuset Nord-Norge, red.anm.), mens den siste av de seks ikke er gjort rede for ennå, melder Hovedredningssentralen Nord-Norge.

SISTE: Seks personer omkom i helikopterulykken i Alta

Tilhører Helitrans

Helikopteret tilhører selskapet Helitrans og har operert fra Alta. Oddvar Røysis selskap Røysi Invest AS kjøpte Helitrans i 2017.

– Et redningshelikopter fra Banak og et ambulansehelikopter fra UNN i Tromsø ble sendt mot stedet. Lokale ressurser ble også mobilisert og sendt inn mot stedet. Et sivilt helikopter var i området og kunne bekrefte havariposisjonen, opplyser Hovedredningssentralen.

Helitrans satte lørdag kveld i gang med sitt katastrofe- og pårørendearbeid, og de bruker blant annet sine helikoptre til å hente inn medlemmene i beredskapsorganisasjonen.

– Mediepresset er stort, og de ber om forståelse for at de har svært redusert kapasitet til å håndtere mediene nå, melder Hovedredningssentralen på vegne av selskapet.

Festivaldeltakere

Ifølge TV 2 skjedde ulykken i forbindelse med festivalen Høstsprell.

– Ulykken har skjedd noen kilometer fra festivalen. Deltakere har blitt fløyet fram og tilbake i anledning festivalen, sier Stig Anton Eliassen i Alta Event.

Festivalen Høstsprell har to konserter lørdag. Ingen av artistene skal være involvert i ulykken.

– De har fløyet, og de skal ikke være innblandet i ulykken, sier Too Far Gones manager, Per Evjen, til TV 2.

– Vi er ikke involvert i dette, og det er ingen av de andre bandene heller, sier gitarist Geir Karikoski i Intrigue, til kanalen.

Hundesøk

Ifølge iFinnmarks reporter på festivalen ble all musikk skrudd av på festivalområdet.

Det pågår lørdag kveld leting etter personen som ikke er gjort rede for.

– Norske Redningshunder bistår med to redningshunder i forbindelse med helikopterstyrten. De blir fraktet ut med et Sea King-redningshelikopter til ulykkesstedet, melder organisasjonen på Twitter.

Til NRK opplyser Hovedredningssentralen at helikopteret er av typen AS 350.

LES OGSÅ: Røysis helikopterselskap kjøper flere helikoptre, mer enn doblet omsetning


Artikkeltags