Håp for Ringkollstua

IKKE UTEN HÅP: Ringkollstua er stengt, men kan bli åpnet igjen.

IKKE UTEN HÅP: Ringkollstua er stengt, men kan bli åpnet igjen. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Interessenter med Ringerikes ordfører, Kjell B. Hansen i spissen, møtte fredag Miljøverndepartementet og kunne konstatere at det er et visst håp for Ringkollstuas fremtid.

DEL

- Vi har ikke kommet fram til noen konkrete løsninger, men jeg skal ha tett kontakt med embedsverket i departementet for å finne en mulighet til fortsatt drift, sier ordfører Kjell B. Hansen.

Store beløp

- Miljøverndepartementet var ikke tall-tydelige på hvor store summer de kunne tenke seg å legge inn i støtte til at stua kan forsvare sin eksistens. Slik vi forsto det, er det imidlertid snakk om beløp i noen hundretusenkroners-klassen, sa Hansen.

Har ikke midler

Han var på sin side svært tydelig i at Ringerike kommune ikke har økonomiske midler å bidra med til stua.

- Men vi kan bidra med å finne gode og kreative løsninger, sier Hansen, som ikke helt har gitt opp håpet om at det i fremtiden kan bli en forsiktig utbygging av stedet.

- Det antydes jo at man skal se på utbyggingsmuligheter i marka når den endelige markaloven er vedtatt. Det kan åpne for Ringkollstua i en eller annen sammenheng. Men er på ingen måte aktuelt i den situasjonen vi er i nå. Det vi ser på i første omgang, er å få en relativt raskt avklaring på å få til en drift slik Miljøverndepartementet har antydet, med ei skistue som kan tilby både turfolk og idrettsarrangører bekvemmeligheter, sier Hansen.

Positivt

Han betegner møtet som positivt.

- Det er vilje til dialog. Det var en god og konstruktiv drøfting. Det er også greit å få luftet forskjellige synspunkter og å kunne gå videre i prosessen, sier han.

- Om ikke stua åpner i vinter, eller om 14. dager, har jeg håp om at vi skal få til noe. Først og fremst må vi se hvordan vi kan få til en fornuftig drift, og hvem som eventuelt skal drive stua.

Miljøverndepartementet stilte til møtet med fire representanter, anført av politisk rådgiver Morten Wasstøl. Foruten Kjell B. Hansen, var også Holes ordfører, Per Berger og styreleder Odd Brenden i Ringkollstua As med. Også representanter fra Skiforeningen deltok i møtet.

Artikkeltags