Handleglade brukte 607 millioner

Kristine Sogn Stenheim (15) og Tori Kristine Pedersen (16) handler ofte i Hønefoss, og føler sjelden behov for å reise til Oslo eller Sandvika. I 2014 satt pengene løst hos kundene på Kuben, og omsetningen endte på hele 607 millioner kroner da året var omme.

Kristine Sogn Stenheim (15) og Tori Kristine Pedersen (16) handler ofte i Hønefoss, og føler sjelden behov for å reise til Oslo eller Sandvika. I 2014 satt pengene løst hos kundene på Kuben, og omsetningen endte på hele 607 millioner kroner da året var omme. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

En magisk grense er nådd for Kuben. I fjor la kundene igjen over 600 millioner kroner.

DEL

Mindre handelslekkasje, flere tilreisende, nye og etterspurte butikker.

Senterleder Anne Trine Høibakk på Kuben har flere forklaringer på hvorfor kjøpesenteret i Hønefoss kan skilte med rekordomsetning i 2014.

– Det har gått over all forventning, sier hun og trekker fram et ark med tallenes klare tale.


2014 ble året da Kuben sprengte 600-millionersgrensa. Etter at tidligere Hønefoss Senteret gjenåpnet som Kuben har omsetningen økt fra 544 millioner kroner i 2009 til 607 millioner kroner i 2014.

I fjor var økningen på 4,3 prosent sammenlignet med 2013. Varegruppen hus og hjem har den aller største økningen. Herunder kommer butikker med blant annet gardiner, interiør og kjøkkenutstyr.

Heftig julemåned

Det toppet seg helt i julemåneden. Da ble det handlet julegaver og andre varer for hele 92 millioner kroner på Kuben.

– Bare i desember økte vi med 11 prosent sammenlignet med 2013, forteller Høibakk.

Hun tror at Hønefoss har greid å demme opp for mye av handelslekkasjen til Sandvika.

– De fleste har funnet ut at de får det de trenger lokalt. Det gjør også at vi trekker til oss stadig flere kunder fra andre steder. Etter at den nye veien Sokna-Ørgenvika åpnet, merker vi flere handlende fra Hallingdal.

En større magnet

Også butikkene i Hønefoss sentrum legger bak seg et godt handelsår. Det er inntrykket til Børre Kongsmo, som sitter i styret til både Sentrumsbutikkene og Hønefoss Nord.

– Det ble veldig positivt, både for julehandelen og året sett under ett, sier Kongsmo.

Han deler Høibakks erfaring med flere tilreisende, som kommer til Hønefoss ens ærend for å handle. Selv er Kongsmo innehaver av butikken SkoDeg, som med ny og større butikk økte omsetningen med hele 25 prosent i fjor.

– 2014 var et artig år å drive butikk, sier Kongsmo.

Artikkeltags