Hadeland Glassverk har skutt blink med timingen når de denne uka kunne presentere årets sommerartister. To av dem er nemlig Marie Skov Clausen (16) fra Røyse og Maria Mazano Røgeberg (17) fra Røyken. Sist fredag ble jentene, som opptrer under navnet Mellow, klare for finalen i Norske Talenter på TV2.

Disse spiller på lørdagskonsertene i sommer

23. juni: Alf Bretteville-Jensen og Johanna Demker

30. juni: Mellow

7. juli: Per Jensen med band

14. juli: Anders Brørby

21. juli: Hege Øversveen

28. juli: Karin Fristad, Tor Ingar Jakobsen og Kristoffer Grua

4. august: Gunda-Marie Bruce

11. august: Solveig Borgen, jazzsanger oppvokst i Gran

18. august: Talkin' Groove

Mellow-jentene vekker oppsikt allerede når de møter opp til presentasjonen på Hadeland Glassverk. De blir fort gjenkjent av publikum, selv om artistkarrieren bare så vidt har startet.

– Vi ble kjent på nettet og møttes for åtte måneder siden. Vi har begge sunget helt siden vi kunne prate, og i fjor begynte vi å satse sammen, forteller de til avisen Hadeland.

– Og så er vi kjærester, legger Maria til med et smil mot sin makker.

I Norske Talenter har de trollbundet og rørt både publikum og dommere med sin tostemte og vakre sang. Foreløpig har de ikke vist noe av sitt eget materiale.

– Vi vil ha det perfekt først, sier artistene, som blant annet har Queen blant sine store forbilder.

LES OGSÅ: 22 ansatte tilbake i jobb etter permitteringer på HG

Jevnakerartist med 11 album

Hadeland Glassverk ønsker å presentere musikere med tilknytning til Hadeland og Ringerike på sommerkonsertene sine. En jevnakerartist som litt i det stille for det jevne publikum i distriktet har gitt ut hele 11 album, er Anders Brørby fra Jevnaker.

– Albumene er gitt ut i blant annet Norge, Irland, England og Frankrike. Det spenner fra akustisk visesang til progrock, elektronisk musikk, og støy. Mye er eksperimentell musikk, forteller han og legger til at to nye plater kommer i sommer.

Brørby har også laget musikk både til kunståpninger og filmer. Og han produserer musikk for andre. Den travle musikeren lever likevel ikke av musikken alene, men har sin daglige jobb på Rikshospitalet med barn og unge.

Gunda en populær gjenganger

Gunda-Marie Bruce blir i år artist på HGs sommerkonserter for fjerde gang, og fanskaren øker stadig.

– Det er utrolig hyggelig å synge her, sier artisten som får det travelt på operafronten framover med flere hovedroller i forskjellige distriktsoperaer i år. Publikum i Jevnaker kan også vente seg flere operaperler fra Gunda.

– Det jeg liker så godt med konsertene på glassverket er kombinasjonen av unge, nye navn og etablerte musikere, sier hun. Hun synes det er spennende med jentene i Mellow på sommerens program. Og hun forteller at hun nok har mer felles med Anders Brørbys musikk enn mange vil tro.

– Jeg begynte som heavy metal-elsker, og så har det blitt opera, ler hun.

Nettopp det å lage en arena for artister å møtes, på kryss av sjangre, er noe også HG-sjef Kari Roll-Matthiesen og salgssjef Kristin Helgaker legger vekt på.

– Det tok av fra første konsert, og det har vært et publikum på flere hundre hver gang, sier Roll-Matthiesen. At de har lyktes med å bli en møteplass, takker de også Regionrådet og Sparebankstiftelsen for. Støtten gjør at de kan tilby gratis konserter for publikum.