Torsdag er det regionkåring i Oslo for vekstskaperprogrammet «EY Entrepreneur of the Year» i Oslo. Der er Haakon Tronrud en av de nominerte som kan gå videre til nasjonal finale 28. november.

Ifølge en pressemelding fra EY er denne kåringen del av verdens største vekstskaperprogram.

Til sammen 12 kandidater fra hele landet går videre til den nasjonale finalen i Oslo i november.

LES OGSÅ: Tronrud eiendom har kjøpt Byporten-prosjektet

3 x 20-regel

Ifølge pressemeldingen gjelder disse kriteriene:

– Som en hovedregel må et selskap tilfredsstille «3x20» for å kvalifisere: 20 millioner kroner i omsetning, 20 ansatte og 20 prosent vekst siste to år. Et selskap kan kvalifisere seg også uten å være helt i mål på samtlige av disse, men da kommer andre kriterier inn som evne og potensial for internasjonalisering, innovasjonsevne og innsats for ansatte og lokalsamfunn.

Etter EYs kartlegging av årets i alt 1.894 aktuelle kandidater i Oslo, Akershus, Buskerud, Østfold, Hedmark og Oppland plukket den uavhengige juryen ut lederne for ti selskaper til regionskåringen, som finner sted i Oslo onsdag 19. oktober.

LES OGSÅ: Selger Tronrud Gruppen til storkonsern

Vil inspirere

– Vi ønsker å framheve og inspirere personer som utstyrt med en forretningsidé satser kapital og karriere på å skape varige verdier og arbeidsplasser hele samfunnet har nytte av. Den uavhengige juryen arbeider i disse dager for å vurdere årets kandidater, sier Terje Andersen, ansvarlig for EY Entrepreneur Of The Year i Norge, ifølge pressemeldingen.

– Dette er 16. året på rad vi kårer den aller beste vekstskaperen. Norge trenger innovatører som dette for å skape et levedyktig og lønnsomt arbeidsliv. Med EY Entrepreneur Of The Year ønsker vi å løfte fram disse hverdagsheltene, som ofte legger inn usedvanlig mye arbeid for å skape usedvanlige resultater, sier Andersen.

På regionskåringen i Oslo blir det klart hvem av de nominerte som går videre som regionens kandidater til nasjonal finale i Oslo.

Den nasjonale vinneren representerer deretter Norge på den internasjonale finalen i Monaco sommeren 2018.

LES OGSÅ: Tronrud vil ha byggestart for Øya og Lloyds marked i 2018

De nominerte

Øvrige nominerte i Region Øst:

Lasse Johansen og Kim Johansen fra Solid Gruppen på Rolvsøy, Knut H. H. Johansen fra Esmart Systems i Halden, Kristian Walstad fra Dahle Gruppen AS i Sarpsborg, Richard Müller fra Godt Brød Norge i Oslo, Steinar Tragethon fra Hallingplast i Ål, Halvor Bjerke fra Halvor Bjerke AS i Oslo, Kjetil Thorsen fra Snøhetta, også Oslo, Runar Oustorp, Åge Stenumgård fra Fjøssystemer AS /Åge Stenumgård Holding på Fåvang og Hans-Petter Mellerud fra Zalaris i Oslo.

Juryen som bestemmer hvem som går videre består av Åse Aulie Michelet, Hege Skryseth, Harald Tyrdal, Trond Solberg og Harald Norvik.