Innen september er Urmaker Edv. Nøklebye Eftf. å finne i Gullsmed Jørgensens lokaler på Søndre torg. Og det blir som å flytte hjem. For det var nemlig her urmakeren hadde lokaler tidlig på 1900-tallet, skriver de to i en pressemelding.

15. juni skrev Ringblad.no at innehaver Morten Karlsen hadde bestemt seg for å legge ned butikkdriften fordi det ikke lønner seg å selge klokker over disk. Mange kjøper klokker på nettet. Han ønsket likevel å fortsette å reparere klokker, og var på utkikk etter et lokale.

Det har han altså funnet nå, og det er ikke mange meterne han flytter.

– Som urmakermester er jeg svært glad for å kunne fortsette med det jeg liker best. Alle mine tidligere kunder har fortsatt mulighet til å reparere sine klokker, og selvsagt vedlikeholdt klokker med batteriskift og justering av lenker. Jeg ønsker også å beholde enkelte klokkemerker, sier Karlsen i pressemeldingen.

Som videre slår fast at "med gullsmedmestere og urmakermester under samme tak, vil samlokaliseringen fungere som en bidragsyter for å opprettholde sterke fagtradisjoner og høy service i sentrum".

– Med Urmaker Nøklebye i våre lokaler skaper vi en lokal servicestasjon for smykker og klokker i Hønefoss sentrum, med fokus på sterk fagkompetanse og høy service. Begge bedriftene har mye historie i veggene, og vårt håp er at vi kan spille hverandre gode og bli enda mer attraktive for lokalbefolkningen, sier Johan Jørgensen, innehaver av Gullsmed Jørgensen.