- Glatt som en skøytebane

Det skal ha vært svært glatt på ulykkesstedet.

Det skal ha vært svært glatt på ulykkesstedet. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Politiet opplyser at det nesten ikke var mulig å holde seg på beina på ulykkesstedet.

DEL

En vogntogsjåfør er fratatt førertkortet og siktet for uaktsomhet etter den tragiske ulykken på riksvei 7 ved Jonsrud på Veme like før midnatt natt til tirsdag.

Politiet understreker imidlertid at beslaget er midlertidig, og at det er på det rene at veien var svært glatt på stedet.

Vogntogsjåføren, som er islandsk, kom kjørende fra Bergen og skulle til Oslo da det gikk galt.

- Han mistet kontroll på semitraileren, og ble stående med førerhuset ned i grøfta på motsatt side av veien. Hengeren sto delvis ute i veibanen, på skrå, opplyser etterforskningsleder Arne Erik Håkonsen.

I bevegelse?

En buss med ni personer i kom kjørende fra Oslo. Politiet er tirsdag formiddag usikre på om vogntoget sto i ro da bussen kom, eller om det fortsatt var i bevegelse. Det blir ett av momentene etterforskningen tar sikte på å avdekke.

Bussen skal ha truffet spissen på hengeren, i vindushøyde. Tre personer omkom.

Umiddelbart etterpå kom et vogntog kjørende i retning Sokna, som ikke rakk å stoppe.

- Sjåføren kjørte heldigvis ikke inn i bussen bakfra, sjåføren klarte å kile vogntoget inn mot autovernet. Også fra Sokna kom det et vogntog, dette måtte kjøre ut for å unngå å treffe ulykkeskjøretøyene, sier Håkonsen.

Undersøker føreforholdene

Han opplyser at det skal ha vært svært glatt på stedet.

- Akkurat på stedet var det ekstremt glatt. Det var som en skøytebane noen hundre meter av veien, det gikk nesten ikke an å stå på beina, sier han.

Ifølge avdelingsdirektør Hans Jan Håkonsen i Statens vegvesen i Buskerud var Vegvesenets ulykkeskommisjon på stedet i natt, blant annet for å sjekke føreforholdene.

Håkonsen venter en rapport fra kommisjonen tirsdag formiddag og regner med å kunne uttale seg om innholdet i rapporten etter klokken 12.

Tirsdag formiddag var politiets krimteknikere på stedet for å måle opp avstander, ta bilder og sjekke siktstrekninger. Trafikken ble stanset under arbeidet, men går ved 10.50-tiden som normalt.

Artikkeltags