Glassheim i ny look

DEBUTERER: Gruppa Røst med Freddy Skogstad, Frode Løken og Andreas Heieren (Tommy Brandt ikke til stede) spiller for første gang live på Glassheim 27.oktober.

DEBUTERER: Gruppa Røst med Freddy Skogstad, Frode Løken og Andreas Heieren (Tommy Brandt ikke til stede) spiller for første gang live på Glassheim 27.oktober.

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Nedslitte Glassheim er forvandlet til å ta imot rockens store helter 8. september. Da er det innvielsesfest for det nye Mekka for dystre takter på Jevnaker.

DEL

Hele Glassheim skinner etter å ha blitt pusset opp i sommer.

- Men ikke slik at vi har gjort mye med selve stedet, sier Yngve Lorang Larsson.

Han har ærbødighet for det ærverdige gamle kinolokalet. Nå er grønt blitt svart og oransje på scenen, krakker har fått matchende farge. Alt står bedre i stil til taktene som snart smeller i veggene igjen. Plakater med heltene har kommet opp i glass og ramme. Flere av dem står på ønskelisten over hvem som skal stå på scenen for å trekke publikum i svartkledd fra fjern og nær neste gang.

- Og så blir det storskjerm, så vi kan vise konserter vi har filmet eller fotballkamper, sier karene som vil skape liv lokalt.

Nå gjenstår bar og egen sofakrok for "VIP-en", for salg av medlemskap i Untouchables Hard Rock Club er med på å finansiere oppussingen.

Svette og slit

Yngve Lorang Larsson og Freddy Skogstad retter en takk til byggets eier, som har kjøpt maling og stått på.

- Han er en kjempekar. Og en takk til nabo Jan Erik Andreassen, som har malt og jobbet. Paradoksalt nok får vi hjelp av naboer til oppussing, til tross at noen i nabolaget har klaget, sier karene i svart. De tilføyer at de etter hver konsert har fått mye ros av politiet som har holdt vakt utenfor. Pådriverne i The Untouchables forsikrer at de ikke er så uberørte når de brenner for å gjøre Glassheim til et samlingssted for alle som dyrker den mørke musikkstilen.

Ryktet om lokalet på Jevnaker har spredd seg, også utenfor Norges grenser. Telefonene har vært mange fra kjente navn som vil ha spilletid, og mindre kjente band som tilbyr seg å spille gratis når de store stjernene er der. Både Dimmu Borgir og Inflames har meldt sin interesserte for å spille på Glassheim.

- Glassheim er ikke bare et sted for Jevnaker, men for hele distriktet, understreker Freddy Skogstad. Klubbkvelder en gang i uka, med biljard, musikk og servering, samt rockeverksted for band som vil øve, står også på lista over det karene kan tenke seg å fylle Glassheim med.

Helter og debutanter

Siste konsert for i sommer var 2.juni. Det blir et helt annet lokale som møter "de svartkledde" på innvielsesfesten og neste rockeseanse den 8.september.

- Da kommer Bullet, et svensk hardrockband som er store i hjemlandet. Thounderbolt fra Hønefoss spiller egne låter i Iron Maiden-stil. De har gitt ut to plater og nylig vært på Europa-turne med King Diamond. Og så kommer Jallarhorn fra Sandvika/Oslo, som spiller gammel Metallica og nylig var på Quartfestivalen, oppsummerer Freddy Skogstad.

27.oktober debuterer bandet hans "Røst" live. Da kommer også Bömbers og vokalist Abbath, som har vært med i Immortal og nylig samlet 40.000 tilskuere under Wachen Open Air i Tyskland.

- Og 1.desember blir det mest sannsynlig julerock, røper Freddy.

Artikkeltags