Gå til sidens hovedinnhold

Slår noen denne gjedda under festivalen i helga?

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag og søndag blir det kamp om å fiske den største gjedda i Steinsfjorden.

Den tradisjonelle gjeddefestivalen går av stabelen i helgen, med Vik skysstasjon som utgangspunkt.

Det handler om å fiske den største gjedda, samt å få den største samlede fangsten gjennom helgen. Det konkurreres i to klasser: Trolling og dorging.

I fjor ble det fisket 785 kilo gjedde under festivalen, men rekorden er fra 2001, med over 2.500 kilo.

Dorging og trolling

Arrangør av festivalen er Steinsfjorden fiskeforening, og det lokkes med både servering av gjeddeburgere, samt utstilling og salg av fiskeutstyr i forbindelse med festivalen.

Ønsker du å delta, kan du melde deg på fra lørdag morgen ved skysstasjonen.

Nytt av året er det at deltakerne i trollingklassen skal sette ut igjen fisken etter at den er fanget og målt.

– Det har vært et voksende ønske blant deltakerne om dette. Derfor gjør vi det i år, forteller Truls Kristensen i Steinsfjorden fiskeforening.

Deltakerne i denne klassen får utdelt et målebrett med en tydelig skala på. Så bruker man telefonen til å fotografere fisken, før den settes ut igjen.

– Vi har en poengskala, som vi ganger opp med lengden på fisken. Slik beregnes poengene i konkurransen, sier Kristensen.

Regner med 100 deltakere

Tidligere år har det møtt opp omkring 100 deltakere på gjeddefestivalen. Kristensen regner med noe slikt også i år. Været ser i hvert fall ut til å være på arrangørenes side.

– Det er definitivt det største arrangementet vi har gjennom året. Vi samarbeider noe med Hadeland og Ringerike trollingklubb om fang- og slipp-konkurransen, opplyser Kristensen.

Når konkurransegrenene er dorging og trolling, er båt en naturlig forutsetning, selv om arrangørene ikke har avvist dem som vil kaste fra land.

– I dorgeklassen er det lov å ligge stille med båten og kaste. Men i trolling må båten være i bevegelse, sier Truls Kristensen, som håper på god deltakelse også i årets gjeddefestival.

Kommentarer til denne saken