Nå er det ikke lenger gågate her

Nå er det ikke lenger gågate i Norderhovsgata og Kong Rings gate. Bilen på bildet kjører helt lovlig.

Nå er det ikke lenger gågate i Norderhovsgata og Kong Rings gate. Bilen på bildet kjører helt lovlig. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Gågata i Norderhovsgate og Kong Rings gate er historie. Nå er det igjen lov å kjøre forbi Kuben.

DEL

Åpningen av gata ble noe forsinket, ettersom det tok tid å få levert de rette skiltene som skulle settes opp. Men nå er gågateskiltene fjernet, og ny skilting er på plass.

Ville ha alle skiltene på plass

– Vi ville ikke sette opp enkelte skilter, og åpne gata før alle skiltene var på plass, forklarer byggeleder Pål Rødby i Statens vegvesen. Det var særlig det buede innkjøring forbudt-skiltet det tok tid å få levert.

Nå gjenstår det å få på plass sykkelparkering og gjerdet som skal opp på fortauet foran inngangen til Kuben. Om du har vært i området de siste ukene, vil du ha sett at det er merket opp to fotgjengerfelt – ett på hver side av inngangspartiet. Gjerdet skal settes opp mellom disse to, slik at fotgjengere bruker fotgjengerfeltene.

– Vi oppfordrer alle til å bruke fotgjengerfeltene også før gjerdet er på plass, sier Rødby.

Sykkelparkering senere i høst

– Det ble antydet 4–5 ukers leveringstid på gjerdet da det ble bestilt omtrent ved månedsskiftet, forklarer Rødby. Derfor kan det ligge an til montering tidlig i november.

Sykkelparkeringen er det noe lenger leveringstid på; her snakker vi antakelig om montering i slutten av november. Sykkelparkeringen blir satt opp i forlengelsen av handikapparkeringen i Kong Rings gate.

LES OGSÅ: Slik blir det når gågata forsvinner

Laster avstemning...

Artikkeltags