Gå til sidens hovedinnhold

Fylkesstipend til bowling og sang

Artikkelen er over 7 år gammel

Monica Sik Holm og Line Berg Almestrand er blant ti utvalgte som mottar Buskerud fylkeskommunes utviklingsstipend på 20.000 kroner.

Onsdag tildelte hovedutvalget for regionalutvikling og kultur i Buskerud fylkeskommune en rekke stipender.

Kulturstipend

Monica Sik Holm, sanger, skuespiller og komponist fra Ringerike/Hole, født i 1988, er en av fem mottakere av utviklingsstipend for kultur 2013. Det heter i statuttene at Buskerud fylkeskommunes utviklingsstipend skal gi inspirasjon og mulighet til å kunne uttrykke, eksponere og videreutvikle seg innen ulike kunst- og kulturuttrykk.

13 år gammel begynte Monica på musikalen Bucuresti, som hadde urpremiere i Hønefoss i 2007.

Idrettsstipend

Hun har eksamen fra The Liverpool Institute for Performing Arts med en First Class grad i musikk Performing Arts. Monica bor i England, og jobber som utøvende kunstner.

Utviklingsstipend for idrett 2013 deles ut til utøvere som satser på et nasjonalt eller internasjonalt nivå, og kan tildeles utøvere innen individuelle idretter og lagidretter som organisatorisk er tilknyttet Norges Idrettsforbund, står det i statuttene.

Line Berg Almestrand er en av fem som får stipendet på 20.000 kroner. Hun er født i 1995 og har både NM- og EM-medaljer som junior.

I tillegg ble Fylkeskulturprisen 2013 gitt til Stein Torleif Bjella fra Ål, og fylkesidrettsprisen 2013 til freeskikjører Tiril Sjåstad Christiansen fra Geilo.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.