Funnet i motoren på parkert bil

HVEM EIER MEG? Oppholdet i motorrommet på en bil har ikke påført denne lille kattungen skader. Men hvem er eieren???

HVEM EIER MEG? Oppholdet i motorrommet på en bil har ikke påført denne lille kattungen skader. Men hvem er eieren??? Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Nå er kattungen i trygg forvaring på Hønefoss Dyrehospital. Men hvem eier den?

DEL

Pusen ble funnet av Jørn Øverby fra Hole.

- Vi var flere som hørte sår mjauing og klynk fra en parkert rød Audi på formiddagen ved Vik Torg fredag, sier han.

- Da vi tittet under bilen, så vi en liten, hvit kattunge. Den skreik og peip og ville ut igjen, men var tydeligvis redd for oss som sto rundt. Til slutt klarte den å klatre ut, men forsvant rett under en annen bil. Etter hvert var det en fyr fra Sundvollen som fikk tak i den og jeg foreslo at jeg skulle ta den med meg til dyrehospitalet. Vi var litt bekymra for at den var skadet.

- Ingen av oss visste jo om den hadde vært på kjøretur i motorrommet i bilen, eller om den hadde klart å ta seg inn der mens bilen sto stille. Og føreren av audien var ikke å se. Ingen andre i området kjente til katten, så jeg kjørte den til dyrehospitalet. Den lå langt under setet mitt og klynka, men lot til å være uskadet.

Det var den heldigvis også. Personalet på dyrehospitalet badet den og klipte vekk litt pels for å få vekk noen stygge oljeflekker. Nå leker en liten hannkatt på tre måneder lykkelig i et stort bur på hospitalet med dyrepleiere og pipende lekemus. Men det er ingen som så langt har etterlyst den.

Ingen henvendelser

- Jeg la igjen en lapp på Vik Torg om katten, sier Øverby, men ingen har kontaktet meg.

Heller ingen har henvendt seg til dyrehospitalet.

- Vi håper noen gjør det, sier lege Stein Dahl.

- I noen tilfeller, der vi har fått inn dyr ingen gjør krav på, har vi dessverre måttet gå til det skritt å avlive. Men vi håper å slippe det denne gang. Dette er en frisk, nydelig og kjælen liten hannkatt som fortjener å få det godt.

- Jeg kunne gjerne tenkt meg å ha den selv, sier Øverby, men jeg må vente å se om noen melder seg først. Antagelig er det sikkert noen som eier den, for den virker jo å være helt tam.

Og enn så lenge, sitter en liten hvit mjau og venter på noen på Hønefoss Dyrehospital.

KJENNER DU DENNE KATTENS EIER? Si ifra her

Artikkeltags