Vitner på stedet forteller til Ringerikes Blad at legehelikopteret som styrtet tok med seg høyspentledningene på vei ned.

Helikopteret var på vei til en lastebilvelt på stedet, og var på vei til et landingssted da det styrtet fra relativt lav høyde rett over klokka 11 tirsdag formiddag.

Helikopteret er fullstendig ødelagt etter styrten. Det skal ha vært tre personer ombord i helikopteret da det styrtet.

Politiet bekrefter at to personer er bekreftet omkommet etter ulykken. I tillegg er to personer hardt skadd. En av disse personene vare i helikopteret, mens den andre satt i lastebilen som veltet, som var foranledningen til helikopterulykken.

Erfarent crew

De to omkomne var ombord i helikopteret som styrtet, informerte administrerende direktør i Norsk Luftambulanse, Syver Leivestad, i en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Han sier at budskapet om de omkomne ble mottatt med stor sorg.

Leivestad, som selv er fra Hole, sier at fokuset til Norsk Luftambulanse nå er å ta vare på de pårørende. De pårørende er varslet, og har valgt å holde seg hjemme.

Han forteller at helikoptercrewet var opplagte og svært erfarne.

To helikoptre til stedet etter styrten

Ifølge vitner på stedet skal det ha vært tre personer ombord i helikopteret som styrtet.

Lastebilen som veltet ligger fortsatt utenfor veien etter at den veltet på E16 ved Sønsterudtunnelen i Hole. Ifølge vitner på stedet kan det se ut som at lastebilen ikke klarte å ta svingen.

To legehelikoptre og et stort antall ambulanser kom til stedet. Et av helikoptrene har lettet fra stedet med skadde ombord. Etter at dette lettet, landet det nok et legehelikopter på stedet.

Vegen var først sperret av, så åpnet politiet for manuell dirigering forbi ulykkesstedet.