FrP vil bygge kryss på Helgelandsmoen | Lavrans Kierulf

VIKTIG: - Dette viktige motorveikrysset har vært lovet siden dag en, skriver Lavrans Kierulf (Frp) .

VIKTIG: - Dette viktige motorveikrysset har vært lovet siden dag en, skriver Lavrans Kierulf (Frp) . Foto:

Av
DEL

Valg 2019: Debatt Denne regjeringen har gjennomfører det tidligere regjeringer ikke har maktet. Nå kommer Ringeriksbanen og ny E16 helt frem til Hønefoss. I disse dager skal planen vedtas av regjeringen og vi i Viken FrP mener at regjeringen må bygge kryss på Helgelandsmoen.

Krysset er Buskerud fylkeskommune sitt viktigste innspill til reguleringsplanen, der har fylket med FrP i spissen gått så langt som å forutsette bygging av kryss.

Når vi skal gjennomføre et prosjekt til flere titalls milliarder kroner er det viktig at vi sørger for å få mest igjen av hver eneste veikrone. Krysset på Helgelandsmoen er det enkeltprosjektet som gir mest samfunnsnytte i hele prosjektet. Det er positiv samfunnsøkonomi på flere hundre millioner.

I tillegg vil dette krysset gi grunnlag for å utvikle flere tusen arbeidsplasser på Helgelandsmoen og i Ringeriksregionen forøvrig. Her snakker vi om områder som i dag ikke brukes til noe, som i fremtiden kan brukes til mye.

I FrP er vi opptatt av å lytte til folk flest. Folk flest i regionen er opptatt av dette krysset. Derfor vil jeg som leder av Viken FrP be samferdselsminister Jon Georg Dale og kommunalminister Monica Mæland om å si ja til dette krysset. Hvorfor skal man bygge vei hvis man ikke skal kunne komme seg av og på veien?

Artikkeltags