Friskmelder etter enorm snuoperasjon

HMS-leder Lena Rokstad ved Spenncon på Hensmoen.

HMS-leder Lena Rokstad ved Spenncon på Hensmoen. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Spenncon har gått fra skyhøyt til svært lavt sykefravær på fire år.

DEL

I 2010 var sykefraværet på 7,6 prosent. I år ligger det an til å bli bare 4,7 prosent.

Selv om bygg- og anleggsbransjen også har snudd fra 6,1 til rekordlave 5,3 på disse årene, er betongfabrikken blant de beste i bransjen.

- Vi måtte ta grep, og igangsatte et systematisk arbeid for å redusere sykefraværet, forteller HMS-leder Lena Rokstad i en pressemelding, mens administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland følger opp med å berømme innsatsen som er gjort:

- Hardt arbeid og dedikert innsats over flere år har vist flotte resultater. Mer nærvær er positivt for de ansatte, gir lavere kostnader og en mer effektiv bedrift, sier hun.

Møtes hver uke

Allerede i juni skrev Ringerikes Blad om hvordan Spenncon har ukentlige møter med sine sykmeldte ansatte for å gjøre det lettere for dem å komme tilbake på jobb.

- Vi vet jo at når mennesker er lenge borte fra jobben, så minker sjansen for at de kommer tilbake. Det å gå sykmeldt kan også gjøre noe med psyken din, sa Rokstad da.

Fredagsmøtene er derfor en måte å snu trenden en forskergruppe ved Sintef har avslørt: Mange som er friske nok til å jobbe, gjør det ikke.

Rokstad trekker fram nettopp disse møtene som et viktig tiltak.

- Her prater vi om det som skjer på jobben. Det er mye lettere å komme tilbake når man holder kontakten og følger med på det som skjer på arbeidsplassen.

Videre trekker Rokstad fram godt samarbeid mellom HMS-ledelsen og arbeidslederne.

Rokstad understreker samtidig at det hverken er én enkelt faktor til høyt sykefravær eller én løsning på problemet.

Velkommen uansett

Spenncon har også de siste fem årene belønnet de langtidsfriske med å invitere dem til en lunsj i januar. Holdningsendring har også vært viktig.

- Man skal være velkommen på jobb også de dagene man ikke kan yte 100 prosent, men likevel ikke er så syk at man må være hjemme, forklarer Rokstad.

Nå ønsker direktør Hovland å bruke erfaringene fra de fire avdelingene ved fabrikken i Hønefoss også ved fabrikkene i Hamar, Sandnes, Bergen, Verdal og Hjørungavåg.

Lavt sykefravær er god økonomi for bedriften. Sintef publiserte i november en rapport som viser at bedrifter i snitt sparer 13.000 kroner på å redusere sykefraværet med én uke.

Artikkeltags