Hun ble kåret til vinneren av Ringerikes Blads adventsfotokonkurranse på Instagram. Her har leserne i hele desember bidratt med bilder på #ringbladfoto. Hver dag har ett bilde blitt trukket fram som dagens vinner.

Elisabeth Sands bilde av den lille fjøsnissen ble trukket fram som luke 19 – og ble til slutt hovedvinner.

– Så koselig, utbryter Sand på telefonen.

– Du har fått fram mye forventninger, tradisjoner og julefølelse i dette motivet, skryter juryformann Egil Granum.

Gøy å skape

Elisabeth Sand har flyttet til en gård i Ål i Hallingdal og driver eget selskap, Slettane AS. Hun er arkitekt, tegner hus og takserer – og pendler til Hønefoss flere ganger i uka.

Fotografering har vært mest hobby så langt, men hun driver Hallingfotografene sammen med Anne Mari Sønsteby og forteller at hun har hatt et par betalte oppdrag.

– Jeg har veldig lyst til å jobbe meg mer opp som fotograf. Det er gøy å skape, sier den kreative kvinnen.

I Ål tar hun mye naturbilder, og det blir mye av sau og andre dyr.

Vinnerbildet kom til da hun skulle ta julekortbilder som en tjeneste for naboen. Modellen er den lille nabogutten Håvard Myking. Sand hadde plassert lys inne på låven for å skape stemningen i bildet.

– Da jeg så hvor liten Håvard ble mot de store låvedørene, synes jeg han så ut som en fjøsnisse. Da kom ideen om å bruke ekornbildet som samboeren min har tatt. Fjøsnissen og hans hjelper, liksom.

Hun fikk lov å bruke ekornet, som samboer Glenn Rotebakkdokken hadde fotografert en dag på jobb.

– Det er første gang jeg har prøvd å klippe inn et annet element i photoshop. Men det er gøy å pushe seg litt – og det ble jo bra, sier Sand.

– Man må ikke ha ansikter for å skape stemning!

LES OGSÅ: Instagram-oppdatering fikk brukerne til å rase

Motivert av konkurranse

Hun forteller at hun blir motivert av konkurranser, selv om ikke premiene nødvendigvis er så store. Hun har deltatt i noen her og der tidligere, og vunnet et par.

Hun venter nå på Flax-lodd fra Ringerikes Blad som et tegn på at hun tok årets beste adventsbilde på #ringbladfoto.

– Å vinne er bare bonus. Det er veldig gøy å konkurrere og få vist fram bildene sine. Og Instagram er veldig fint for å oppdage andres bilder og å bli inspirert. Og så håper jeg jo på å skrape fram en Flax-premie!

Flere fikk hederlig omtale i årets adventskonkurranse.

– Jeg vil gjerne trekke fram @inger_m_h med flere hundebilder, @sigroso med nissebaby og @silven89 med et fint bilde av seg selv og luggen (hesten), skriver Granum på Ringerikes Blads instagramkonto.

– Og selvfølgelig mange, mange flere! Sjekk alle på #ringbladfoto.

LES OGSÅ: Inger (33) er kåret til best på Instagram: – Det har ikke gått opp for meg | Landet rundt