Forsøkte å voldta kvinne på Rabba – tatt etter to år

Mannen fra Litauen må svare for voldtektsforsøket på Rabba i 2011.

Mannen fra Litauen må svare for voldtektsforsøket på Rabba i 2011. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

23-åringen fra Litauen har sittet over et halvt år i varetekt. 15. og 16. mai kommer saken opp for retten.

DEL

Mannen er tiltalt for å ha forsøkt å voldta en Hønefoss-kvinne en septembernatt i 2011. Overfallet skjedde på Rabba i Hønefoss, og ifølge tiltalen kastet han kvinnen i bakken.

Deretter skal han ha lagt seg over henne, holdt henne fast og dunket hodet hennes i bakken. Han ba henne ligge stille mens han forsøkte å kle av henne.

Tatt i Tyskland

Kvinnen skal ha kjempet innbitt imot ved å skrike, bite ham i fingeren og forsøke å komme seg løs. Derfor mislyktes voldtektsforsøket.

Politiet etterforsket saken, og fant gjerningsmannens DNA. Gjerningsmannens identitet var ukjent helt til det hadde gått flere uker. Og da var mannen fra Litauen som sunket i jorden.

I september i fjor ble mannen stanset i en trafikkontroll i Tyskland. Tysk politi pågrep ham, ettersom Hønefoss-politiet hadde etterlyst ham i hele Europa på bakgrunn av at DNA-et hans var funnet på kvinnen i Hønefoss.

Innbrudd i hytter

Han satt i varetekt i Tyskland helt til desember 2013. Da først var formalitetene rundt utleveringen i orden. Mannskaper fra Hønefoss politistasjon reiste til Tyskland og hentet ham. Siden har han sittet i varetekt i Norge.

I tillegg til voldtektsforsøk, er litaueren tiltalt for fem hytteinnbrudd i Nordre Loreåsen, der han blant annet stjal alkohol, en TV og klær.

Det er statsadvokat Håvard Skallerud som aktorerer saken i Ringerike tingrett. Tiltalte forsvares av advokat Paal Berg Helland, mens Gunn Iren Midtbø er bistandsadvokat for fornærmede.

Rettens formann er sorenskriver Marit Nervik. Ringerike tingrett har satt av to dager til behandlingen av saken.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken