To ganger onsdag morgen ble han oppringt av en engelsktalende mann, som sa at det var "noe galt med windows" på datamaskinen hans.

- Han snakket med indisk aksent, forteller Ormø, som bor i Hønefoss.

- Humbug

Mannen ville at han skulle logge seg på maskinen, og Ormø mener han var ute etter passordene hans.

- Dette er selvsagt bare humbug. Jeg ønsket ham en god dag, og bare la på, sier han.

Flere oppringt

Han hadde også et par ubesvarte anrop fra det samme nummeret onsdag. Ormø noterte seg nummeret, varslet politiet og ringte lokalavisen for å advare.

Det er nemlig ikke første gangen noen får slike tvilsomme telefonhenvendelser. I mai fortalte Per Lind fra Hønefoss at han var blitt oppringt av noen som ville fikse pcen hans.

Politiet advarer

Arne Ødegård ved operasjonssentralen i Nordre Buskerud bekrefter at de er blitt varslet om Ormøs oppringning. Også Ødegård advarer folk mot slike telefoner.

- Men de fleste er vel klar over at dette er svindel, sier han.

Nummeret Ormø ble oppringt fra er 0012 5678 1425. Et raskt google-søk viser at flere har blitt plaget av mange oppringninger herfra. Både nordmenn og svensker diskuterer på forskjellige forum, som har avslørt det som svindeloppringninger.

Flere engelskspråklige land har hatt problemer med dette før, men i år har det vært et økende problem i Norden.

- Kjeltringer

I sommer irriterte også mange innbyggere i Hedmark seg over å få stadige telefoner fra det samme nummeret. Telefonoperatører er også kjent med problemet.

- Dette er kjeltringer som ikke skyr noen midler for å tjene penger på folks naivitet, sa Per A. Meling,informasjonssjef i Telenor, til h-a.no.

Hensikten ved slike oppringninger som Ormø fikk, er ifølge Meling å komme seg inn på dataen for å stjele informasjon.

- De fleste skjønner jo at dette er tull, men noen går på. Ellers ville de ikke ha gjort det, sier Meling til Hamar arbeiderblad.

Ikke ring opp igjen

Det er heller ikke så lurt å ringe opp igjen om du får en mystisk telefon fra et ukjent, utenlandsk nummer.

- Målet deres er at du da skal ringe tilbake, for da ringer du i realiteten til en teletorgtjeneste som koster mye per minutt. Da vil de forsøke å holde i gang samtalen for å tjene mer penger, sier Meling.