Forlik to dager før rettssaken

BLE ENIGE: Partene i forsikringsoppgjøret etter fukt- og muggskadene i Ask kapell ble enige rett før de skulle møtes i retten i morgen.

BLE ENIGE: Partene i forsikringsoppgjøret etter fukt- og muggskadene i Ask kapell ble enige rett før de skulle møtes i retten i morgen. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Torsdag skulle partene møtes i retten. Men tirsdag kom advokatene på hver sin side av konflikten om Ask kapell tirsdag til forlik.

DEL

19. mars skulle Harald Holm Glad fra Advokatfirmaet Riisa og Co, som representerer forsikringsselskapet Tennant, møte sin motpart Anne Marie Due i advokatfirmaet Arntzen de Besche, som representerer Ringerike Kirkelig Fellesråd.

Men tirsdag kom partene til enighet og bestemte seg for å droppe to dager i retten til fordel for et forlik.

Juridisk nøtt

Ringerike Kirkelige Fellesråd forsøkte før jul å mekle med det svenske forsikringsselskapet Tennant om oppgjør etter fukt- og muggskadene i Ask kapell, men forsikringsselskapet var ikke til å rokke, slik at det endte med at partene gikk fra hverandre, fast bestemt på å møte hverandre i retten.

Men etter en del om og men, har nå partene klart å komme til enighet om at forsikringsselskapet Tennant skal betale en viss sum for at fukt- og muggskadene i Ask kapell kan utbedres.

- Vi ble enige, men jeg kan ikke si noe mer om innholdet av enigheten og hva det innebærer, fordi dette er et utenomrettslig forlik, sier advokat Anne Marie Due i advokatfirmaet Arntzen de Besche.

- Jeg kan ikke si noe om innholdet i forliket og hvem som tok kontakt med hvem, sier Due, som forteller at det var en juridisk problemstilling som var uavklart i saken:

Etter at luftfukteren solgt av Bryn Ventilasjon gikk amok i Ask kapell slik at fukt- og muggskadene oppsto, mente den juridiske representanten for forsikringsselskapet at selgers ansvar for en veldig ekstraordinær skadeutvikling etter kjøpsloven måtte avklares.

- Det var ikke noen grunn verken for Fellesrådet eller forsikringsselskapet å være kjepphøye på resultatet fordi det var uavklart rent juridisk. Jeg tror at min klient er fornøyd.

Risiko

Skadene i Ask kapell ble estimert til å ligge på mellom 500.000 kroner og en million kroner.

- Noen ganger lønner det seg å ikke gamble på å gå i retten. Det kan gå begge veier og da er det noen ganger greit å møtes på midten, sier advokat Harald Holm Glad fra Advokatfirmaet Riisa og Co, som representerer forsikringsselskapet Tennant.

- Det skjedde ingen bevegelse fra vår side i forhold til situasjonen som var under forliksforhandlingene, så hva som var grunnen til at man "mørnet" vet jeg ikke, men man har vel kanskje tenkt seg om en gang til, sier advokaten, som ikke vil gå i detalj om hva forliket vil innebære for Ask kapell.

- Fra ytterpunktene av at de har sagt at de ønsker så og så mye og vi har sagt at vi ikke betaler en krone, ligger det i sakens natur at skal man få til et forlik må man tilby et beløp. Og det har man da også gjort. Jeg har ikke lyst til å si hvor mye det dreier seg om. For forsikringsselskapets del, er forliket helt greit i forhold til at man kunne ha risikert å måtte betale alt sammen.

Ringerikes Blad forsøkt tirsdag kveld å finne ut hva forliket innebærer i kroner og øre, men lyktes ikke i dette. Verken nåværende leder eller tidligere leder av Ringerike Kirkelige Fellesråd visste svaret, og kirkevergen var det ikke mulig å komme i kontakt med.

Artikkeltags