- Jeg vil jobbe i butikk og være med og stable varer, svarer han på spørsmål om hva slags jobb han kunne ønske seg.

- Jeg har fått beskjed om at jeg er for gammel til å sitte i kassa. Men å sette opp varer, rydde på lager og ta imot varer burde jeg klare - selv om jeg snart er 58 år.

Slutt på Follum-pengene

28. februar er det slutt på etterbetalingen fra Norske Skog.

- Da skal jeg og mer enn 50 eldre arbeidstakere fra Follum ut på arbeidsmarkedet, sier Kåre Hansen.

Han har liten tro på at han får seg ny jobb.

- Realiteten er en annen

57-åringen rister på hodet når han hører arbeidsministeren oppfordre eldre arbeidstakere til å jobbe så lenge de kan.

- Jeg hør at vi «eldre må ut i arbeid og at de uføretrygdede må ut i jobb». Men hva når det ikke er noe arbeid å gå til? For realiteten er en annen enn de fagre ordene, sier Hansen, som mener de eldre arbeidstakerne blir mye mindre tatt vare på enn hva som er det uttalte ønsket fra regjeringen.

- Det er et paradoks at en arbeidsgiver på den ene siden gjerne vil ha folk med erfaring, men på den andre siden ikke ansatte dem som har mest erfaring. De eldre arbeidstakerne blir ikke tatt vare på. Hvis Norske Skog Follum ikke hadde blitt nedlagt og jeg hadde fått beholde helsen, hadde jeg jobbet til jeg var 67 år.

Follum fra først til sist

Hansen begynte hos Norske Skog Follum i 1978, på en arbeidsplass hvor både faren, bestefaren og onklene jobbet.

- Jeg begynte i sliperiet og gikk gradene fra bunnen til ledende operatør. Men så ble sliperiet nedlagt, og jeg begynte som hjelperuller på PM7. Den gangen jeg begynte å jobbe var det mange i Ringerike som gikk rett fra skolen og rett i arbeid, sier Hansen, som ikke har noe utdannelse og erfaring, utenom de 32 årene han har jobbet for Norske Skog.

Kjedelig uten jobb

- De første tre månedene etter siste arbeidsdag reiste jeg på hytta og bevilget meg en ordentlig ferie for første gang på mange år, sier Hansen.

Han forteller at det har blitt mange kjedelige stunder etter siste arbeidsdag. Han håper derfor at det finnes en arbeidsgiver som har bruk for en 57-åring med lang arbeidserfaring.

Håper på butikkjobb

-Jeg skulle gjerne hatt et arbeid å gå til. Jeg hører det sies at lang erfaring teller på arbeidsmarkedet, men det tror jeg ikke noe på.

- Så hvorfor sluttet vi med utdannelse da vi var unge? Jo, fordi vi skulle ut og arbeide. Vi var skoleleie, akkurat som ungdom i dag, og den gang var det jobb å få.

- Ikke lett for eldre arbeidstakere

- Arbeidsgivere vil gjerne ansatte noen som kan bli noen år, slik at det er ikke lett for eldre arbeidstakere å komme seg inn på arbeidsmarkedet, sier Terje Berghagen, leder for Fellesforbundets avdeling 43 Øvre Buskerud Fagforening.

- Jeg tror arbeidsgiverne går glipp av mye god arbeidserfaring når de sier nei til å ansette arbeidstakere over 55 år.

Den erfarne fagforeningslederen tror at flere og flere av dem som allerede har en jobb, kommer til å jobbe utover 62 år.

- Men dette er også individuelt og handler om hvor god helse den enkelte eldre arbeidstakeren har. Men mange med helsen i behold vil gjerne jobbe så lenge de kan, fordi jobben har i mange år vært en stor del av livet.

BLIR ELDRE OVERSETT I ARBEIDSLIVET? Si din mening under her