Gå til sidens hovedinnhold

Fontenehuset sikret ut året

Artikkelen er over 7 år gammel

Får 2 millioner kroner fra staten.

Pengene sikrer driften av Fontenehuset ut 2013.

- Dette betyr utrolig mye både for enkeltmenneskene og lokalmiljøet. Hadde ikke søknaden om pengestøtte blitt innvilget, er jeg redd vi måtte stengt dørene. Nå er driften sikret ut året, sier styreleder i Stiftelsen Fontenehuset, Haakon Tronrud.

En sikrere økonomi

Fontenehuset, som har et minimumsbudsjett på 3,5 millioner årlig, har lenge slitt med en svak økonomi. Spesielt usikker ble framtidsutsikten ved utgangen av 2012, da den femårige tilskuddordningen med staten gikk ut. Da staten videreførte ordningen, søkte Fontenehuset om støtte.

- Jeg tror pengestøtten vil forløse mye positiv energi. Pengene er helt nødvendig for å skape en kontinuitet i arbeidet og for å planlegge framtidig drift, sier Henning Soltvedt.

Han har bidratt i arbeidet med å skrive søknaden og har vært medlem siden Fontenehuset etablerte seg i Hønefoss for snart ti år siden.

Ser framover

Ansatte og medarbeidere har arbeidet aktivt mot myndighetene det siste året. Fontenehusets måte å jobbe på vinner nå stadig fram blant politikerne.

- Helseminister Jonas Gahr Støre har lovet at det vil satses på Fontenehusets modell i framtida. Det gjør at vi kan fortsette å gi folk en mulighet, når de selv er klare for det, sier styremedlem Knut Stubben.

Populært lavterskeltilbud

I dag benytter 147 medlemmer seg av Fontenehusets tilbud, som har til hensikt å styrke mennesker med psykiske lidelser og reintegrere dem i samfunnet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.