Ett av mottakene selskapet driver, er Hvalsmoen transittmottak i Ringerike.

Selskapet har 1.050 ansatte og huser for tiden rundt 12.000 asylsøkere. 21 av mottakene selskapet driver er akuttmottak, skriver Dagens Næringsliv. Det er ingen tvil om at dette er en vekstbransje, i en tid hvor tilstrømmingen til landet har økt kraftig.

– Ingen hadde nok forutsett den store økningen i antall flyktninger som skulle komme til Norge i høst. Fra en normalsituasjon på 11.000 årlige flyktninger til 400 asylsøkere per dag. Det har utfordret hele mottaksapparatet på en helt ny måte, sier utviklingsdirektør Kjartan Dirdal i Hero Norge.

LES OGSÅ: Hero-brødrene tjener godt på mottak

Øker med en kvart milliard

Og jo flere asylsøkere som bor på Heros mottak, jo større inntekter får selskapet.

I 2015 vil omsetningen trolig øke med 250 millioner kroner. Hero eies av brødrene Roger og Kristian Adolfsen.

– Vi estimerer at vår totale omsetning i år vil bli på rundt 800 millioner kroner og en noe bedret resultatmargin på opp mot sju prosent, opplyser Dirdal.

Vil åpne flere mottak

I fjor var omsetningen på 549 millioner kroner, og selskapet fikk et resultat før skatt på 27,3 millioner. Hero har jobbet med asylmottak i snart 30 år, og har ifølge Nettavisen planene klare for 15-20 nye asylmottak.

– Det er viktig for oss å gå de nødvendige rundene med kommuner og samarbeidspartnere, før det kan være aktuelt å kunngjøre hvor vi planlegger mottak. Men vi håper blant annet å kunne komme i gang igjen i Stavanger, hvor vi drev mottak inntil i fjor. det ble lagt ned fordi UDI ikke trengte så mange mottaksplasse, sa Tor Brekke, administrerende direktør i Hero til Nettavisen i slutten av september.

Det kom 2.108 asylsøkere til landet i forrige uke, viser tallene Utlendingsdirektoratet (UDI) mandag la ut for registrerte asylsøkere sist uke. Det er en nedgang på cirka 400, og det er første gang på en måned at antallet går ned.