– For meg blir dette nesten som om kommunen skulle ta over Rema 1000 på Vik, sa kommunestyrerepresentant, og fylkespolitiker, Christopher A. Wand.

LES HELE SAKEN: Høyre vil ikke ha mottak i Hole

«Hva slags menneskesyn ligger til grunn for en slik sammenlikning? Å hjelpe mennesker på flukt dreier seg da om noe langt mer enn å drive butikk?», skriver SV-leder i Hole, Morten Dåsnes, på Ringerikes Blads Facebook-side.

Partiet tar avstand

Hole SV har delt gårsdagens artikkel på Facebook.

Der tar partiet sterk avstand fra «det menneskesynet som ligger til grunn for å sammenlikne drift av et asylmottak med Rema 1000».

Vil at Hole skal ta ansvar

Partiet skriver videre at de mener Hole skal ta sin del av ansvaret for flyktningesituasjonen, og at de vil støtte rådmannens forslag om å opprette et kommunalt drevet asylmottak.

LES OGSÅ: UDI: – Mange fordeler ved å drive et asylmottak selv

«Kommunal drift av et asylmottak sikrer verdighet og best integrering i kommunens øvrige tjenestetilbud. Det er ingen grunn til at private aktører skal tjene seg rike på flyktningesituasjonen», skriver Hole SV.

Wand svarer

Ringerikes Blads Facebook-side i dag har Wand kommentert denne artikkelen:

«Hole SV bør lese mer enn overskriftene. Jeg sammenliknet åpenbart ikke et asylmottak og en butikk! Jeg gjorde et poeng ut av at Hole kommune ikke bør drive et asylmottak selv, det har vi ingen forutsetninger for å gjøre på en like bra måte som profesjonelle aktører. Spørsmålet i går var ikke asylmottak eller ikke, men det var om kommunen selv skulle ta ansvar for å bygge, drifte og ta hele risikoen selv. Det sa vi nei til.»

KrF og Frp varsler motstand

LES OGSÅ: Solid vekst for asylgiganten som driver Hvalsmoen transittmottak

Hege Fossum (KrF) varslet i går at de også vil gå imot kommunalt mottak.

Dermed er det trolig flertall i Hole for å stemme ned innstillingen når saken behandles onsdag kveld.

Det bekrefter gruppeleder for Høyres andre støtteparti i Hole, Atle Haglund (Frp).

– Vi ser nok at det er mest fornuftig at dette gjøres av andre enn kommunen, spesielt når kommunen nå er inne i en snuoperasjon, melder Haglund.

Han ser likevel ikke bort ifra at kommunen kan få oppdraget mot at det legges ut på anbud.