Gå til sidens hovedinnhold

- Firma misbrukte kartverkets logo

Artikkelen er over 13 år gammel

Statens kartverk mener at et firma har misbrukt kartverkslogoen. Bård Kolltveit i Radcon Norge hevder at firmaet aldri har hørt noe fra Kartverket om at logoen ikke kunne brukes lenger.

Etter at Kartverket solgte markedsdivisjonen til Ugland IT Group, har Radcon Norge ifølge informasjonssjef Åge Hadler fortsatt å bruke kartverkslogoen i salgsøyemed - uten å ordne opp i kontraktsforhold med den nye eieren.

- Dette er ikke våre produkter lenger. Vi har reagert på at de fremdeles har utgitt seg ut for å være forhandler for oss og har brukt vår logo, sier han.

Bård Kolltveit i Radcon Norge hevder at firmaet aldri har hørt noe fra Kartverket om at logoen ikke kunne brukes lenger. Kolltveit fikk vite at forhandlerstatusen var borte gjennom et brev fra en kunde.

"...driver med rein svindel"

Ifølge denne kunden hadde Statens kartverk uttalt at Radcon "...driver med rein svindel". Kolltveit mener at dette er en merkelig måte å oppheve forhandleravtalen på.

Radcon har ifølge ham hatt flere henvendelser i den senere tid fra kunder og forretningsforbindelser som sier at de ikke vil ha noe med firmaet å gjøre dersom det driver med "rein svindel".

Kolltveit ser svært alvorlig på at slik omtale kan skade firmaets omdømme og posisjon i et marked der det selger en lang rekke produkter.

- Ikke vår business

Kartverket har ifølge Hadler informert Ugland om saken. Om det private selskapet har ordnet opp i kontraktsforholdet, det han ikke.

Informasjonssjefen avviser at han har sagt at firmaet driver med "rein svindel". Hadler bekrefter imidlertid at noen skoler på Vestlandet har kontaktet Kartverket og lurt på hvilke produkter dette var.

Før salget av markedsdivisjonen var Radcon forhandler for Statens kartverk. Det lille bergensfirmaet har ifølge ham solgt laminerte norgeskart på stiv papp til skoler. Kartene er så kopiert over på data og CD-er.

- Vi ble ringt opp og fikk høre at produktene var dårlige. Det var bare pdf-filer, ikke digitale kart i den forstand. Skoler har sendt produktet tilbake og gitt uttrykk for dette, ikke vi, sier han.

- Litt irriterende

Statens kartverk har ikke noe med hva private firmer selger så lenge de har ryddige kontraktsforhold med Norsk Eiendomsinformasjon, som distribuerer Kartverkets data, men Hadler mener at misbruk av logoen må tas opp. Radcon skal da også ha sluttet å trykke "Statens kartverk" på produktene.

- Hvor alvorlig ser dere på saken?

- Dette er litt irriterende, og det er jo også ulovlig. Vi må gripe fatt i det når vi oppdager det, sier informasjonssjef Åge Hadler.

Bård Kolltveit vil ikke kommentere saken før Radcon har fått et svar fra Statens kartverk.