- Fikk feriepenger i lønn

Oddvar Røysi hevder han har etterkommet et ønske om utbetaling av feriepenger i månedslønn. Arkivfoto. Frode Johansen

Oddvar Røysi hevder han har etterkommet et ønske om utbetaling av feriepenger i månedslønn. Arkivfoto. Frode Johansen

Artikkelen er over 5 år gammel

Oddvar Røysi benekter at en ansatt hos ham ikke skal ha fått feriepenger.

DEL

Røysi velger nå å svare på påstandene fra Vaidas Segzda og Fellesforbundet, som han ikke ønsket å kommentere før helgen.

Segzda hadde normalt sammenhengende arbeidsperioder på rundt tre måneder om gangen. Da arbeidsavtalen ble inngått, ba han ifølge arbeidsgiveren innstendig om å få lønn og feriepenger utbetalt samtidig ved hver arbeidsperiode.

- Vaidas er den eneste som noen gang har fått til en slik ordning hos oss, opplyser Røysi.

Han understreker altså at den ansatte hele tiden har fått feriepengene har var berettiget til. Men eieren av Egge ridesenter ser, og har innrømmet, at dette ikke er helt i samsvar med regelverket.

Oddvar Røysi reagerer på at Segzda aldri kontaktet ridesenteret før eieren fikk rekommandert skriv med det som han betegner som "ulike trusler", et skriv som etter hans oppfatning åpenbart var ført i pennen av Fellesforbundet.

Røysi har mer enn 100 ansatte på lønningslisten i bedrifter innen reiseliv, cruise/shipping, butikker, treningssenter, entreprenør/anlegg, drift av kjøpesenter, gårdsdrift med mer.

- Vi har aldri hatt klage fra våre ansatte på noe anliggende, hevder han.

Under Vaidas Segzdas fraværsperioder har ridesenteret hatt inne forskjellig mannskap som avløsere. Alle avløserne bekrefter ifølge Røyse at tidsforbruket per uke ligger under 40 timer for jobben, som Segzda normalt har gjort.

Artikkeltags