Gå til sidens hovedinnhold

Fikk 30.000 fra Celledeling

Artikkelen er over 13 år gammel

De er dyktige, målbevisste og talentfulle. I går fikk de 30.000 kroner hver fra talentfondet Celledeling for å utvikle seg videre og få hjelp på veien til å oppnå sine mål.

- Målet med talentfondet Celledeling er å stimulere ungdom til å utvikle sine talenter og interesser innen utøvende kunst og kultur, for å sikre at det i distriktet utvikles kreativitet og skaperevne, sa lederen i Ringerike Sparebanks Kulturstiftelse, Ragnar Nøklebye, da han overrakte blomster og sjekker til Monica Sik Holm, Rønnaug Rauk Sundling og Anders Langset i Fengselet onsdag.

Står for kvalitet, ambisjoner og målsettinger

- Årets søkere var mange og dyktige. Når vi har plukket ut nettopp disse tre, er det fordi de står for kvalitet, at de allerede har oppnådd mye, og de har klare ambisjoner og målsettinger for hvor de vil og hva de vil satse på fremover. Vi håper vi kan bidra noe til at de utvikler seg videre.

Stipendet deles ut hvert annet år til ungdom i alderen 16 til 25 år som har spesielle talenter og interesser innen utøvende kunst.

- Dere tre representerer forskjellige sjangre, sa Nøklebye, og fikk talentene til å love å komme tilbake med konserter og opptredener i Fengselet i løpet av et år eller to.

- En flott anerkjennelse, sa Rønnaug Rauk Sundling, som har operautdannelse fra Stockholm og drømmer om en dag å kunne stå på scenen på Den norske Opera og synge rollen som Sofie i Rosenkavaleren av Richard Strauss. Rollen er allerede prøvd i en annen sammenheng.

- Det er ikke enkelt å få fast jobb som operasanger i Norge, sier Rønnaug, som for tiden studerer Statsvitenskap og folkemord ved universitetet i Oslo. Men hun har på ingen måte lagt sangen på hylla.

Store drømmer

- Målet er å jobbe med konsertproduksjoner, sier hun, som allerede har vært på scenen på Fengselet med operakonsert, men som mer enn gjerne kommer tilbake.

- Jeg jobber med en CD-produksjon, sier slagverker Anders Langset, som de siste dagene har sørget for musikalsk tonefølge til musikalen Frendelaus på folkehøgskolen, men som til daglig er elev i førsteklasse på musikklinja på Ringerike videregående. Dessuten studerer han med Erik Smith, og er svært aktiv i trio med Per Mathisen og Jørn Atle Hæhre Støa. Og så drømmer han om å komme til New York og spille og studere jazz.

Monica Sik Holm leverte en sterk søknad til stipendet med musikalen Bucuresti. Og det er nettopp musikal-utdanning hun drømmer om og håper å kunne realisere. - London, på skole for utøvende musikalartister, sier Monika.