Gå til sidens hovedinnhold

Fikk 2,5 mill. til ny kunstisbane

Artikkelen er over 9 år gammel

Sparebankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal ga sin største gave noensinne til skøytegruppe i JIF.

– Et historisk øyeblikk. Stort for oss som skøytegruppe at dere har funnet oss verdige, sa leder Per Stenberg da Jevnaker Skøyter onsdag fikk overrakt en sjekk på hele 2,5 millioner kroner til den nye kunstisbanen.

Når kunstisbanen åpner senhøstes neste år, oppfylles en drøm som skøytegruppa i Jevnaker har hatt i mange år. Per Stenberg beskriver det som en ny æra når lokale skøyteløpere og oppofrende foreldre slipper å reise helt til Furumo på Geithus for å trene. Det vil bety et løft for hele regionen.

Den største gaven

– Det er ti år siden vi fikk den første søknaden og bevilget en og en kvart million som senere ble trukket tilbake da prosjektet ble utsatt, sier Mikal Røtnes. Styrelederen i Sparebankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal mottok en ny søknad i januar i år og ga positive tilbakemelding. De fikk en ny henvendelse 25. mai og besluttet å bevilge hele 2.500.000, som er den største gaven Sparebankstiftelsen har utdelt hittil.

Kunstisbanen har en total prislapp på 19, 8 mill. Fem millioner var statlige midler fra idrett og kultur under kulturminister Anniken Huitfeldts besøk for en måned siden. I tillegg er 6,6 mill spillemidler, pluss 1 mill i regionalt tilskudd. Det resterende beløpet dekkes av Jevnakers blomstrende dugnadsinnsats.

LES OGSÅ: Klart for kunstisbane på Jevnaker

Snart i mål

Jevnaker kommune er på sin side i ferd med å avslutte forhandlinger om hvem som skal bygge kunstisbanen.

Prosjektleder Asbjørn Moen regner med at forhandlingene er over i god tid før kommunestyret den 25. august, slik at saken kan legges fram for politikerne. Moen vil ikke si hvor mange firmaer det forhandles med, men trolig er det snakk om to firmaer.

Kunstisbanen skal gi gode treningsforhold for distriktets skøyteløpere. Prosjektet har fått løfter om spillemidler og regionalt tilskudd. Kulturdepartementet og Oppland fylkeskommune har også lovet at de skal støtte prosjektet. Kommunestyret har i budsjettet for 2011 bevilget 19,8 millioner kroner til bygging av kunstisbanen og det er antydet at kommunen vil trenge å låne 7,7 millioner kroner, men denne summen kan bli forandret.

Planen er at kunstisbanen skal være klar til vinteren 2012.