Bagasjetrøbbel på Gardermoen – flere må reise uten bagasje

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Tekniske problemer med bagasjebåndet fører til ekstra ventetid for reisende på Oslo Lufthavn. Flere passasjerer må reise uten bagasje.

DEL

De tekniske problemene rammer i hovedsak reisende med SAS og Widerøe, ifølge Oslo lufthavn.

– Vi sjekker inn folk på vanlig måte, og så må de sette fra seg bagasjen i avgangshallen, komme seg på flyene sine og reise. Vi vil deretter ettersende bagasjen, sier dutymanager for SAS, Jens Christensen til NRK.

Lange køer for å sjekke inn bagasjen fører til ekstra ventetid i sikkerhetskontrollen. Dermed vil trolig mange av passasjerene ikke rekke flyene sine, og må bli booket om, ifølge Christensen.

De tekniske problemene med bagasjebåndene startet i 6-tiden torsdag morgen. Det er foreløpig uvisst hva den tekniske feilen skyldes, men de jobber for å rette opp i det.

– Det er litt ekstra kø for å få levert fra seg bagasjen. Foreløpig ber vi folk møte opp som vanlig, sier pressekontakt ved Oslo Lufthavn, Lasse André Vangstein til NTB.

Forsinkelsen med bagasjebåndene skyldes at røntgenmaskinen i den gamle delen av terminalen er ødelagt, og dermed får verken SAS eller Widerøe sendt bager til terminalen.

Artikkeltags