Fem vil drive Ringkollstua

Ringkollstua ligger vakkert til, og fem personer har meldt seg interessert i å drive kafé og selskapslokale her. Først om minst tre år blir det klart om det blir overnattingsmuligheter.

Ringkollstua ligger vakkert til, og fem personer har meldt seg interessert i å drive kafé og selskapslokale her. Først om minst tre år blir det klart om det blir overnattingsmuligheter. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Det bør være fem tålmodige sjeler.

DEL

Flere har forsøkt seg på drift av Ringkollstua uten å lykkes. Grand hotell var den siste som ga seg.

Selv om det vil ta tre år før Ringkollstua kanskje får overnatting, har fem interesserte nå søkt om å få drive stedet som kafé og selskapslokale.

– Det er folk med erfaring fra både overnatting, kafé og restaurant som har søkt, sier Rolf Bråthen, daglig leder i Ringkollstua AS.

Han er nå i ferd med å intervjue alle de fem som ser en framtid i den vakre skistua og serveringsstedet på toppen av Ringkollen.

Mye gjenstår

Tidligere denne måneden gikk startskuddet i Ringerike kommune for reguleringsplanen som kan ende med å gi tillatelse til å bygge ut 40 overnattingsplasser på Ringkollstua. En etterlengtet overnattingsmulighet vil sikre stedets framtid bedre.

Men selv om Miljøverndepartementet har sagt ja til at reguleringsarbeidet skal starte opp, er det likevel ikke helt bombesikkert at departementet ender med å si ja til utbygging av overnatting.

– Det er i hvert fall tre år fram i tid før det forhåpentligvis blir klart for overnatting på Ringkollstua: en reguleringsplan tar et par års tid før departementet skal godkjenne den og vi får lov til å begynne med utbyggingen. Det hadde selvfølgelig vært en fordel om det hadde gått raskere, men sånn er det bare.

Lys i tunnelen

Kampen for å få til overnattingsmuligheter på Ringkollen har både vært lang og seig.

– Utfordringen for alle som har drevet her siden 1993 har vært at det har vært vanskelig å få til. Det er fortsatt ikke enkelt, men nå er det i hvert fall lys i tunnelen, selv om kverna maler sakte, sier Bråthen.

Enn så lenge ligger Ringkollstua, med sine vakre omgivelser og krystallklare luft, knappe halvtimen fra sentrum av Hønefoss.

– På Ringkollstua vil det ved siden av vanlig kafédrift være åpent for brylluper, bursdager, markeringer og andre festligheter. Så her må Ringerikes befolkning vite sin besøkelsestid og bruke stedet. For på det er på den måten det er mulig å drive stedet og vi får mulighet til å bygge ut for overnattinger.

Artikkeltags