Gå til sidens hovedinnhold

Reguleringsplanen er klar: Nå kan du se hvordan veien og banen skal gå

Artikkelen er over 3 år gammel

Reguleringsplanen for Ringeriksbanen og E16 er offentliggjort. Der går det blant annet fram at Fellesprosjektet ikke anbefaler kryss på Helgelandsmoen.

– De reisende blir vinnerne, konkluderer Fellesprosjektet for Ringeriksbanen og E16 når de legger fram reguleringsplanen. De trekker fram en reisetid på 20 minutter med tog mellom Hønefoss og Sandvika, 50 minutter mindre enn i dag.

Kryss ved Elstangen

Reguleringsplanen omfatter to løsninger på henholdsvis Helgelandsmoen og Mælingen. På Helgelandsmoen er det laget løsninger med og uten kryss. Fellesprosjektet anbefaler ikke kryss på Helgelandsmoen av kostnadsmessige årsaker.

Kostnadene er også årsaken til at det blir anbefalt fylling og to kortere bruer ved Mælingen, i stedet for lang bru.

Ved Kroksund er det valgt en nordlig løsning for E16-brua. Det legges opp til kryssløsning ved Elstangen.

LES OGSÅ: Store forandringer på Sundvollen – opptil 190 dekar med nytt landareal

Ekstra stasjon ved Ve

Ved stasjonsområdet i Hønefoss beholder Fellesprosjektet løsningen med togparkering ved Tolpinrud. Dette er en løsning beboere i området har reagert sterkt på.

Det blir kryssløsninger både ved Styggdal og Ve. Nytt i reguleringsplanen er at det åpnes for en ekstra stasjon på Bergensbanen ved Ve.

Tidligere har det vært jobbet med stasjonsløsning ved Styggdal/Tolpinrud, men dette har man gått bort fra av plasshensyn. Nå åpnes det for å bygge en stasjon ved Ve etter at Ringeriksbanen er fullført.

Ringerikes Blad kommer tilbake med mer om reguleringsplanen utover ettermiddagen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.