Nå skal planen for Ringeriksbanen og E16 ut på høring

Stasjonsområdet sett nordfra. Til høyre ser vi pendlerparkeringen i området, og til venstre er det lagt inn ny rundkjøring ved Hofsfossveien.

Stasjonsområdet sett nordfra. Til høyre ser vi pendlerparkeringen i området, og til venstre er det lagt inn ny rundkjøring ved Hofsfossveien. Foto:

Reguleringsplanen for Ringeriksbanen og E16 legges ut på høring i løpet av kort tid.

DEL

Fredag sendte Kommunal- og moderniseringsdepartementet ut en pressemelding hvor de opplyser at reguleringsplanen nå skal ut på offentlig høring.

– En milepæl i planleggingen av et historisk samferdselsprosjekt som vil knytte øst og vest tettere sammen, sier statsråd Monica Mæland i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Vil starte byggingen av Ringeriksbanen i 2022

3.000 brev og brosjyrer

Reguleringsplanen ble sendt over til departementet i begynnelsen av februar i år. Nå vil en justert versjon gå ut på høring.

– Det er et omfattende planmateriale som nå sendes på høring. I løpet av kort tid vil Bane NOR og Statens vegvesen blant annet sende ut mer enn 3.000 brev og brosjyrer til grunneiere, frivillige lag og organisasjoner, står det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Reguleringsplanen er klar: Nå kan du se hvordan veien og banen skal gå

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland. Foto:

– Alle høringsdokumentene blir tilgjengelige på hjemmesidene til Fellesprosjektet, og det vil bli gjennomført en rekke åpne møter og andre informasjons- og medvirkningstiltak. For at alle som ønsker det skal få anledning til å uttale seg, har departementet bedt om at høringsfristen settes til minst åtte uker, står det videre.

LES OGSÅ: Staten sier ja til ny rundkjøring på E16 i Sundvollen: – En stor seier for oss 

Solvik-Olsen er fornøyd

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er glad for at planen nå går ut på høring.

– Dette er en viktig milepæl i vårt arbeid med å realisere Ringeriksbanen og ny E16, sier han.

– Ikke lenge etter at vi overtok, valgte vi å prioritere Ringeriksbanen som den fjerde InterCity-strekningen på Østlandet. Fram til nå har vi flere hundre millioner kroner på planlegging av banen. Ideen om Ringeriksbanen er over 150 år gammel. Denne regjeringen skal realisere et prosjekt som tidligere regjeringer bare har pratet om. Dette viser at vi mener alvor med jernbanesatsingen, sier han ifølge pressemeldingen.

– Vi viser i denne saken at det er mulig å kombinere høye krav om rask framdrift med god medvirkning og lokal forankring. Med bruk av statlig reguleringsplan ligger vi godt an i forhold til regjeringens mål om en halvering av planleggingstiden, sier Monica Mæland.

LES OM REGULERINGSPLANEN:

Artikkeltags