Gå til sidens hovedinnhold

I dag ble planen lagt ut på høring – i mai blir det folkemøter

Artikkelen er over 3 år gammel

I dag ble planen for E16 og Ringeriksbanen lagt ut på høring. Før høringsfristen 24. juni blir det både folkemøter og åpne kontordager.

Høringsfristen er satt til 24. juni, og reguleringsplanen ble lagt ut på høring torsdag.

Fellesprosjektet for Ringeriksbanen og E16 vil gjøre sitt for å informere om planen.

– Vi holder folkemøter i Ringerike, Hole og Bærum, og vil også ha åpne kontordager, opplyser Halldis Skogen, som er nabokontakt i Fellesprosjektet.

Folkemøtet i Ringerike holdes i Ringerike kultursenter 2. mai, mens det blir tilsvarende møte på Sundvolden hotel 15. mai. Det blir også et møte i Bærum 24. mai.

LES OGSÅ: Nå skal planen for Ringeriksbanen og E16 ut på høring

Folkeliggjør planen

– Vi ønsker å gjøre folk i stand til å gi kvalifiserte høringsinnspill, sier Halldis Skogen.

– Vi vil folkeliggjøre planen så godt vi kan. På folkemøtene vil den første delen bestå av en presentasjon, før det så blir mulighet til å gå til temabord, hvor du kan stille spørsmål til fagfolk, sier hun.

Fagfolkene får du ytterligere anledning til å møte på de åpne kontordagene. I Ringerike holdes disse i kommunens lokaler i Fossveien 3. mai og 8. mai. I Hole skjer det på Herredshuset 16. mai og 22. mai.

LES OGSÅ: Vil starte byggingen av Ringeriksbanen i 2022

Plan på nett og papir

Vil du se på reguleringsplanen, er den tilgjengelig flere steder. Den legges ut elektronisk på kommunenes nettsider og på nettsidene til Fellesprosjektet. Hos Fellesprosjektet vil planen være tilgjengelig i en elektronisk kartløsning.

Papirutgaven av planen finner du på servicetorgene i både Hole og Ringerike kommune.

Halldis Skogen forteller at det naturlig nok blir brukt noe mer tid på temaer som Sundvollen og Kroksund på det åpne møtet i Hole, mens for eksempel Hønefoss stasjon får en grundigere gjennomgang på møtet i Ringerike.

– Det vil bli en generell presentasjon av planen på alle møtene, men vi vil gå mer i detalj når vi er i de aktuelle kommunene. Uansett blir det en del overlapping, siden det er temaer vi vet er interessante for folk i både Hole og Ringerike. Og du vil kunne få svar på spørsmål fra hele planområdet på alle møtene, forsikrer Halldis Skogen.

LES OGSÅ: Eldre må flytte når vei og bane skal bygges

Ingen Avtjerna-stasjon

Reguleringsplanen ble overlevert til Kommunal- og moderniseringsdepartementet i februar i år, og sendes nå ut på høring.

Det er ikke gjort noen store endringer i planen etter overleveringen, men departementet har valgt å gi klar melding om at stasjon på Avtjerna i Bærum ikke vil være noe tema i høringen.

– Samferdselsdepartementet og Kommunal- og moderniseringsdepartementet har besluttet at den videre planleggingen av Ringeriksbanen skal videreføres med dyp sammenhengende tunnel mellom Jong og Sundvollen, uten dagsone ved Rustan og stasjon på Avtjerna. Spørsmålet om stasjon på Avtjerna vil derfor ikke være tema for høringen av planforslaget, står det i en pressemelding som ble sendt ut før helgen.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er!

Last ned appen ringblad.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For Iphone

For Android

Kommentarer til denne saken