Gå til sidens hovedinnhold

Feiret den nye isen

Artikkelen er over 8 år gammel

- Her er det et fantastisk miljø allerede, sa Knut "Kupper'n" Johannesen.

- Her må det bli skolestevner og ledere i Jevnaker må gjøre en skikkelig jobb, sa 79-åringen, som var hedersgjest da kunstisbanen på Jevnaker ble behørig åpnet onsdag kveld.

- Utrolig moro at så mange har møtt fram og trosset kulden, sa konferansier Marie Risan.

Mange muligheter

Skøytegruppa i Jevnaker IF åpnet begivenheten med et stemningsfullt fakkeltog. Deretter fulgte grasiøs isdans ved Romerike Kunstløp.

Fremmøtte glede seg over et fargesprakende fyrverkeri, vakker musikk og sang fra scenen, oppvisninger i bandy med lilleputtspillerne i Buskerud-serien, og kjelkehockey med utøvere fra Canada. Og det ble mulig å prøve curling, under ledelse av olympisk mester Pål Trulsen.

- En drøm

Ordførerne Hilde Brørby Fivelsdal og Kjell B. Hansen åpnet banen ved å sende en curlingstein bortover isen. Marie Bakken Haugli og Guro Bergstrøm fikk være de første lengdeløperne.

- En drøm har blitt virkelighet. Dette kunstisprosjektet er ett av de største Jevnaker har realisert, sa Fivelsdal i sin åpningstale.

Hun ga honnør til alle dem som har gitt økonomisk støtte og gjort det mulig. Særlig nevnte hun innsatsen til alle de frivillige.