Gå til sidens hovedinnhold

Feirer med gavedryss

Artikkelen er over 8 år gammel

Sparebanken Jevnaker Lunner fyller 150 år, og feirer med blant annet bokutgivelse og konserter.

Når lokalbanken på Jevnaker har bursdag, er det innbyggerne som får gavene.

Det er 150 år siden sparebanken på Jevnaker og Lunner ble etablert. Fredag ettermiddag skal jubileet markeres i begge lokalbankene. Det blir taler, kake og kaffe til alle. På Jevnaker skal Halvdan Svartes Guttekor synge. På Lunner spiller Hadeland Janitsjar. Og ikke minst blir det lansering av jubileumsboka, skrevet av Jan Helge Østlund.

På 130 sider skildrer han bankens utvikling og historie, men ikke bare det.

– Vi har prøvd å danne et speilbilde av samfunnsutviklingen, og bankens bidrag i løpet av årene, sier Roar Ruden i Sparebankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal.

Flere kunder er blitt intervjuet, og prosjekter som banken har bidratt til er omtalt. Boken deles ut gratis til alle under jubileumsmarkeringen fredag.

– Vi håper mange vil komme, sier Ruden.

Men jubileumsfeiringen fortsetter utover sommeren. Bankstiftelsen har nemlig sponset flere tiltak som skal komme innbyggerne til gode.

16 lag og foreninger i Jevnaker er nå nominert til «Laget i mitt hjerte.» Lagene får stemmer på Facebook eller via skjemaer i banken. Under Liv og Røre-dagene 16. juni, skal til sammen 300.000 kroner fordeles på disse lagene. Jonas Rønning kommer som konferansier. I Lunner deles samme sum på 19 nominerte lag.

Bankstiftelsen har for øvrig bidratt med rundt 150.000 kroner til arrangeringen av Liv og Røre-dagene og det samme til den tilsvarende Roa-dagen på Lunner.

12. juni er det de over 60 som får jubileumsgave av banken på Jevnaker. Da blir det gratis seniorkonsert på Kokkestua med «Gutta på Skauen.» Seniorkonsert blir det også på Braastad Gård på Lunner 7. juni.

17. august er det konsert på Thorbjørnrud hotell, med CC Cowboys, ILA Auto og Halvdan Svartes Guttekor. Banken bidrar med rabatterte billett priser til alle sine kunder.

Sparebankstiftelsen gleder seg også over å kunne være med å åpne den nye kunstisbanen i jubileumsåret. Stiftelsen har bidratt med 2,5 millioner kroner, den største gaven de noen gang har gitt, og regner med en høytidelig åpning 12. desember.