Fargerikt i Hov næringspark

MALTE FARGEPRØVER: - Malte fargeprøver gir riktig farge og glans, sier Trude Bergheim og Heidi S. Sørensen i Maleriet fargehandel.

MALTE FARGEPRØVER: - Malte fargeprøver gir riktig farge og glans, sier Trude Bergheim og Heidi S. Sørensen i Maleriet fargehandel. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

- Jeg ville lage en fargehandel som har miljø og inspirasjon i fokus, sier Heidi S. Sørensen. Nå har hun åpnet Maleriet fargehandel i Hov næringspark.

DEL

Innehaveren av den nye fargehandelen har lang fartstid i fargehandelbransjen. Hun har tidligere vært medeier i Hønengaten fargehandel og er utdannet interiørdesigner. De siste årene har Heidi S. Sørensen drevet Formgiveriet der hun har tatt på seg oppdrag som rådgiver på farge- og materialplanlegging, i tillegg til at hun har utført både male- og tapetseringsoppdrag.

Og de siste to månedene har hun stått på og lagt ned en betydelig egeninnsats for å få butikklokalet slik hun vil ha det.

- Det har hele tiden vært en drøm å drive min egen fargehandel, og nå var tiden inne, sier Sørensen. Hun lar seg ikke skremme av at butikkåpningen skjer i nedgangstider.

- Folk vil ikke slutte å vedlikeholde eller pusse opp hjemmene sine. Selv i dårlige tider kjøper boligeierne maling og tapeter, sier hun.

Maling og tapeter med tilhørende verktøy er også hovedproduktene i Maleriet fargehandel, men kundene må langt inn i lokalet før de finner hyllene med malingsbokser og ditto spann.

- Det er helt bevisst. Jeg ønsker at inngangspartiet skal ha fokus miljø og på det som kan inspirere. Derfor er denne delen av lokalet viet miljøer og oppsatte prøver på tapeter, forklarer Sørensen.

Lokalet i 2. etasje er både spiserom og showrom. En sofagruppe mot en bakgrunn av store hvite tulipaner på tapet dominerer og trekker oppmerksomheten til seg når man kommer opp trappen.

- Der kan vi sitte sammen med kundene i rolige omgivelser og gå igjennom fargeforslag. Og en del av veggplassen for øvrig er forbeholdt lokale bildekunstnere. De får anledning til helt gratis å stille ut hos oss en måned av gangen. Til nå er utstillingsplassen booket til mars 2009. Første kunstner ut er Elisabeth Skov Clausen, avslutter Heidi S. Sørensen.

Artikkeltags