Får ny miljøgate i 2014

SLIK BLIR DET: Pål Steinar Karlsen viste fram bilder av hvordan Sokna sentrum vil se ut neste sommer.

SLIK BLIR DET: Pål Steinar Karlsen viste fram bilder av hvordan Sokna sentrum vil se ut neste sommer. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Sokna får ny og moderne miljøgate. Den skal stå klar neste år.

DEL

- Dere skal få en trafikksikker og flott mijøgate, lovte utbyggeransvarlig i Peab, Henrik Lia, på folkemøtet på Sokna. Og kanskje det beste av alt; gata skal stå ferdig til Sokna-Ørgenvika åpner i juni 2014.

Mange hadde funnet veien til Rustad kafe, da Statens Vegvesen inviterte til folkemøte for å orientere om arbeidene med miljøgata i Sokna sentrum.

Etter et to timer langt møte, hvor det meste handlet om miljøgata, men også inneholdt en orientering om den totale framdriften av Sokna-Ørgenvika, var det stort sett bare blide fjes å se i salen.

Ja, det ble faktisk delt ut ros fra soknedølene til Statens Vegvesen for både planer og gjennomføring så langt.

- Mest moderne miljøgata

De frammøtte fikk oppleve bilder på storskjerm av hvordan Sokna sentrum vil se ut når alt står ferdig i begynnelsen av juni neste år.

- Planen er at vi skal gjøre mest mulig av gateutvidelse og infrastruktur i månedene mot nyttår, og vi håper at vinteren ikke blir for hard, slik at vi kan gjennomføre de planlagte arbeidsoppgavene fram mot våren, sier Henrik Lia i Peab til Ringerikes Blad.

- Vi skal gjøre vårt beste for at Sokna får den mest moderne mijøgata, legger han til.

I dag er riksvei 7 gjennom bygdas sentrum langt fra av det mest trafikksikre slaget. Kolonner av trailere daglig tar lite hensyn til 50-sonen, og når heller ikke Utrykningspolitiet prioriterer fartskontroller i Sokna sentrum, opplever innbyggerne et lite hyggelig trafikkbilde!

Flere endringer

Trafikkbildet blir et helt annet når miljøgata står ferdig.

Da settes farten ned til 40 km/t. Det blir fartsdempende tiltak både på sør- og nordside og flere gangfelt med fartshumper.

- Å bygge miljøgata på Sokna betyr også etablering av natursteinmurer, ny gatebelysning på begge sider, planting av trær, omfattende kabelomlegging og vann/avløpsanlegg, forklarer Peab-ingeniøren.

Peab skal også bygge bussterminal i sentrum, ny bru over Bergensbanen med tofelts vei og gangvei fra riksvei 7 mot Strømsoddbygda og bru over Verkenselva i enden av Gullovveien. Arbeidene med disse bruene er allerede godt i gang.

Henrik Lia lovte på folkemøtet at hans folk vil vise hensyn og legge forholdene best mulig tilrette for normal ferdsel i Sokna sentrum i byggeperioden.

Statens Vegvesen har også hatt informasjonsmøter for skolebarna om hvordan de skal møte de omfattende arbeidene langs skoleveien de kommende månedene.

- Vi håper på et godt samarbeid med skole og foreldre, sier de ansvarlige for veiprosjektet.

Artikkeltags