Gå til sidens hovedinnhold

Får bruke sine evner i kommunen

Artikkelen er over 7 år gammel

10 brukere av attføringsbedriften Menova kan se fram til praksisplass i Ringerike kommune.

Som Ringerikes desidert største arbeidsgiver, har kommunen et svært variert spekter av ulike typer jobber å by på for dem som har hatt en periode med arbeidsavklaring hos Menova på Hensmoen.

Fredag inngikk kommunen og Menova en formell avtale om at opptil 10 brukere fra Menova fra og med nå skal få praktisert sine arbeidsevner i kommunen.

- Å ha folk i praksisplass, gir vekst og synergieffekt for oss fordi du da må tenke gjennom hvordan du framstår som arbeidsgiver. Så dette er en vinn/vinn-situasjon for oss, sier rådmann Wenche Grinderud.

Mange har fått fast jobb

Lønnen som dem med praksisplass mottar betales av NAV, slik at å ha noen i praksisplass ikke blir en ekstra utgift for arbeidsgiveren.

En praksisplass kan føre til fast ansettelse, og de siste seks årene har 200 ringerikinger gått fra arbeidsavklaring hos Menova via praksisplass til fast arbeid.

- Om ikke kommunen skulle ha en ledig stilling å tilby, vil den som har hatt praksisplass ha en verdifull og fersk referanse, som igjen vil gi større muligheter i arbeidslivet, sier arbeidsgiverkontakt Jon Ola Skrutvold.

Struktur på hverdagen

Å jobbe er sunt, både psykisk og fysisk:

- Å jobbe er en veldig sterk del av identiteten din. Å stå utenfor arbeidslivet oppleves av mange som et tap, sier daglig leder Tom Karlsen hos Menova.

- Å arbeide er helsefremmende og et av kommunens prioriterte mål, sier konstituert kommunalsjef Elisabeth Djønne.

- Ved å jobbe blir du en del av et fellesskap, får tatt i bruk evnene dine og får struktur på hverdagen. Du får mulighet til å ta helg og ferie, sier Skrutvold.

- Og ved å jobbe, både yter du og bidrar du til samfunnet, nikker rådmannen.

Kommentarer til denne saken