Fant bjørnehi i Vassfaret

BIG SIZE: Ser du slike spor, er det ikke naboen som har gått barbeint i fylla.

BIG SIZE: Ser du slike spor, er det ikke naboen som har gått barbeint i fylla. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

I vinter har en diger hannbjørn sovet sin søteste søvn ved Bogen i Vassfaret. Rovdyrkontakt Sverre Einar Bråten besøkte søndag hiet der bamsefar har satt tydelige spor etter seg.

DEL

- Hvert år siden 1995 har vi registrert bjørn i Vassfaret, sier Sverre Einar Bråten.

Han holdt fram trofeet han tok med til redaksjonen som et bevis på hvilke krefter leieboeren i sovekammerset har hatt. På greina, som er brukt både som kløpinne og tannpirker, sitter masse bjørnehår.

Første gang

Digre bjørnespor i snøen viser at bamsefar har stått opp og dratt på sightseeing. Med hvor, det vil Sverre Einar Bråten gjerne ha tips om.

- Det er første gang vi har funnet hi i Vassfaret, men vi vet det har overvintret bjørn der tidligere år, sier han. Fredag fikk han melding om at en bjørn har krysset veien. I går fant han bjørnens hi ved Bogen - på 800 meters høyde over havet.

- Vi fant hiet ved å spore bakover. Vi sporer aldri fremover av frykt for å skremme den, sier han. Bråten tok bilder av seg selv i hiet for å dokumentere funnet. Hiet har ligget under et par meter snø. Der laget bjørnen i fjor høst en fin sovemadrass av grankvister før han gikk til køys. I taket over er det et dypt merke etter der den varme pusten fra bamsen har smeltet den kalde snøen.

Artikkeltags