Eurosmart får revisorrefs

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

n Eurosmart i Hønefoss skal ha fått en revisor til å se rødt, melder Finansavisen. Politiet i Hønefoss bekrefter overfor Ringerikes Blad at selskapet er under etterforskning på bakgrunn av anmeldelse fra Kredittilsynet.

DEL

I følge Finansavisen skal Eurosmart og styreleder Erik Øveren ikke ha dokumentert investeringer på i alt 24,4 millioner kroner. Dette og andre ting, skal ha fått revisor Jan Harald Schei i Alba revisjon til å se rødt.

Erik Øveren, som skal ha fungert som både administrerende direktør og styreformann i Eurosmart, skal være på vei ut av selskapets ledelse. Anne Reed-Larsen skal etter planen overta som ny administrerende direktør i januar.

Eurosmart skal i følge Finansavisen ha investert i alt 24 millioner kroner i aksjer i løpet av året. Det er hovedsaklig aksjer i eiendomsselskapet Conceptor og Bohus Detaljhandel. Det er disse invetseringene som revisoren mener det ikke er dokumentert for.

I årsrapporten skal Eurosmart ha skrevet at det er "påstander om anmeldelse, men sier at selskapet ikke har mottatt noe slikt". Anmeldelsen ligger inne på Kredittilsynets hjemmeside, datert 19. desember 2003. Det står imidlertid ingen ting om hvilke politidistrikt anmeldelsen er sendt til.

I Nordre Buskerud politidistrikt i Hønefoss, får Ringerikes Blad bekreftet at anmeldelsen fra Kredittilsynet er mottatt og at saken er under etterforskning. Anmeldelsen skal dreie seg om at Eurosmart har satt i gang investeringstjenestevirksomhet uten at det foreligger konsesjon.

Nordre Buskerud har også fått anmeldelse fra en norsk importør av klær, der det skal ha blitt hevdet at det ble solgt kopivarer hos Eurosmart. Den anmeldelsen skal, etter det Ringerikes Blad kjenner til, ha blitt trukket tilbake da det er oppnådd enighet mellom Eurosmart og importøren.

Artikkeltags