Gå til sidens hovedinnhold

Etterlengtet møteplass åpnet endelig

Artikkelen er over 8 år gammel

- Kjære kommune, skrev to smågutter i 2009. I et brev ba de pent om en skatepark på Jevnaker. Tre år senere kunne Møteplassen åpnes.

Det var Martin Stensvoll Felberg (11) og Birk Lillejordet Vatne (9) som den gangen sendte et brev direkte til ordføreren.

- Kjære kommune. Vi skatere ønsker oss en liten skatepark i Jevnaker sentrum, og med utleie av skatehjelmer, skrev guttene.

Da det var klart for åpningen av Møteplassen på Jevnaker tirsdag, fikk Martin, Birk og alle andre barn og unge mer enn de ba om den gangen. To ballbinger, en paviljong, øvingsrom og en betongskatepark er bare noen av tilbudene som er etablert ved Jevnaker skole.

Offensiv satsing

Møteplassen er regionens største og mest omfattende nærmiljøanlegg. Tanken bak prosjektet er at dette skal sikre barn og unges muligheter for utfoldelse, aktivitet og lek.

Prosjektleder Øyvind Norstrøm forteller at dette er et etterlengtet tilbud og at elevrådet ved skolen skal ha mye av æren for gjennomføringen av prosjektet.

Stolt ordfører

En tydelig stolt ordfører forteller at det er ganske unikt å ha så mange aktivitetstilbud samlet på et sted.

- Jeg er en stolt og glad ordfører i dag, innledet hun åpningen med. Videre var det elevrådsrepresentantene Silje Sellevold Solbakken og Andre Dantoni som ga informasjon om et felles ansvar for anlegget. Før det hele ble markert med den tradisjonelle snorklippingen.

Norgeseliten i skating var dessuten på plass til åpningen, og serverte luftige svev.

Takker alle involverte

Oppland fylkeskommune og Sparebankstiftelsen har vært betydelige bidragsytere. Magnus Magnussen fra Sparebankstiftelsen overrakte en sjekk på 750.000 kroner og avsluttet med et smil:

- Dette holder ungdommen i aktivitet, dette er midt i blinken.

Et brev med et ønske om en skatepark, har dermed gitt betydelige resultater og et tilbud mange vil misunne ungdommene på Jevnaker.