Gå til sidens hovedinnhold

- Et kjempeviktig prosjekt som skal prioriteres og gjennomføres

Artikkelen er over 8 år gammel

- Vi må få på plass Ringeriksbanen så raskt som mulig. Det er trøkk fra regjeringen for å få det til.

Det sier statssekretær i Samferdselsdepartementet Bård Hoksrud (Frp), som i går var med på det åpne møtet om utbygging av Ringeriksbanen.

Symbolsk nok ble møtet holdt på Samferdselshistorisk senter ved Hønefoss jernbanestasjon for å snakke om planer som har vært diskutert i Ringerike siden 1858.

Vedtak i 2014?

Rådet for Ringeriksregionen, med de tre ordførerne i Ringerike, Hole og Jevnaker, har sammen med næringslivssammenslutningene på Ringerike skrevet et brev til regjeringen og Stortingets transport- og kommunikasjonskomitè.

I brevet fremhever de en forventning om at det i løpet av 2014 blir gjort vedtak i Stortinget om finansiering og snarlig byggestart.

- Hvor realistisk er egentlig disse forventningene?

- Vi skal på befaring til Hole og Ringerike med både Kommunal- og Samferdselsdepartementet til uken fordi det har kommet innsigelser fra veivesenet og Jernbaneverket, sier Hoksrud.

Innsigelser

Hoksrud framhever den samfunnsnyttige besparelsen som ligger i en etterlengtet utbygging av Ringeriksbanen:

- Den veksten og de mulighetene som ringerikssamfunnet har er også med på å hjelpe befolkningsveksten i Oslo, så en utbygging av Ringeriksbanen ville være perfekt.

Statssekretæren fra Samferdselsdepartementet er forsiktig med å være for bombastisk med å komme med datoer for utbyggingen.

- Men vi skal jobbe for å få til en utbygging av Ringeriksbanen så raskt vi bare kan, og sørge for at det blir så rask fremdrift som det er mulig å få til.

Utfordringer

- Det er et viktig signal fra regjeringen, fordi dette er et kjempeviktig prosjekt som både skal prioriteres og gjennomføres.

- Og så må vi få ryddet opp i de utfordringene som er på Ringerike, slik at vi raskest mulig kan komme i gang. Det er flere innsigelser, men vi må få ryddet opp i disse slik at vi får kommet videre, sier Bård Hoksrud.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.