Gå til sidens hovedinnhold

- Endret, men ikke dårligere

Artikkelen er over 8 år gammel

I et leserinnlegg skriver Ingelin Emilie Hummel at psykiatritilbudet på Jevnaker har blitt dårligere. - Jeg garanterer at det ikke har blitt dårligere, sier helsesjef Cecilie Øyen.

I onsdagens utgave av Ringerikes Blad skrev Ingelin Emilie Hummel i et leserinnlegg at psykiatritilbudet har blitt dårligere. Hun viser til kutt i bemanning og tilbud på Engbo.

LES HELE LESERINNLEGGET HER

Cecilie Øyen, kommunalsjef for helse og omsorg, opplyser at psykiatritilbudet er noe endret, men at dette er gjort til brukernes beste.

– Brukerne som har behov og som har vedtak om tjenester, skal få de tjenestene de trenger. Det er riktig at vi ser på organiseringen for å gi rett tilbud til hver enkelt. Men det blir ikke dårligere, det garanterer jeg, sier Øyen.

Hun sier at Jevnaker kommune ønsker å ha et godt og sterkt tilbud.

– Vi har hatt en gjennomgang og gjort noen endringer. Dagtilbudet fortsetter, men i andre lokaler. Kveldstilbudet vil bli noe endret. Men fagfolkene er der, og tilbudet blir ikke dårligere, vi bruker bare ressursene på en annen måte, fastholder Øyen.

Kommunalsjefen bekrefter at sommerferien er en utfordring bemanningsmessig.

– Men her er det ikke bare å sette inn vikarer, det tror jeg brukerne er enige i. Vi har et bemannet dagtilbud med kjente personer, sånn at det skal være trygt og greit å henvende seg dit.

Cecilie Øyen sier at kommunen forsøker å ivareta alle brukerne av det psykiatriske dagtilbudet, og hun mener tilbudet er forsvarlig.

– Hvis brukerne opplever det annerledes, må de ta kontakt med oss, avslutter hun.