Gå til sidens hovedinnhold

- En innholdsrik uke

Artikkelen er over 16 år gammel

I løpet av fem dager fikk Marianne Marthinsen både en datter og sikker stortingsplass. – En innholdsrik uke, konstaterer Oslo-representanten som kommer fra Sløvika.

For Marianne Marthinsen var det ikke snakk om noen hektisk valgvake, etter at hun ble mor til en datter i forrige uke.

Femteplassen på valglista til Oslo Ap var mer enn tilstrekkelig til å komme inn på Stortinget.

– Det var absolutt mer enn forventet. Ut fra meningsmålingene den siste tiden kjente vi på at det var femtemandatet vi kjempet om. Så fikk vi seks, sier Marthinsen.

Når de 168 andre representantene på Stortinget rykker inn i august er ikke Marthinsen blant dem. Som nybakt mor begynner karrieren som heltidspolitiker med morspermisjon.

– Jeg regner med å sette i gang for fullt etter nyttår. Da blir det faren til barnet som må være pappa på heltid, forteller hun.

Som ung stortingsrepresentant vil hun stå på for unge menneskers kår.

– Hvilke saker jeg skal arbeide med avhenger av hvilken komité jeg ender i. Men jeg vil uansett være opptatt av hvordan unge har det. Det er tøft for mange med arbeidsledighet, studiefinansiering og ikke minst boligmarkedet. Det begynner å bli et klasseskille på grunn av ting som dette, sier hun.

– Det er på tide at noen ser på dette i en sammenheng; det må til et sett med virkemidler, mener hun.

Marianne Marthinsen forsikrer også om at hjembygda Jevnaker ikke blir glemt.

– Jeg må følge med. Gjør jeg ikke det får jeg høre det hjemmefra, sier hun. Hun kommer til å ta initiativer for hjembygda når det blir aktuelt.

Etter årets valg har Jevnaker "to og en halv" representant på Stortinget: Berit Brørby og Marianne Marthinsen er faste representanter, mens Gry Larsen vil møte hyppig som første vararepresentant.

– Jeg har tenkt litt på hvorfor det kommer så mange aktive politikere fra Jevnaker. Vi har jo også en person som Anne Marit Igelsrud, som har vært leder for Norges bygdeungdomslag, sier hun, uten å ha funnet noe fullgodt svar.

Hun kommer til å søke sammen med sambygdingene sine en gang i blant på Stortinget.

– Gry Larsen kjenner jeg godt, og jeg vil nok også slå av en prat med Berit Brørby, sier hun.

Tilværelsen som student legges på is på ubestemt tid.

– Jeg har igjen ett år av profesjonsstudiet i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo. Det legges på vent, sier Marianne Marthinsen.