Det var i jula Luftfartsskolen gikk ut med en pressemelding om at de skal ha aktivitet, en flygetreningsbase for piloter på Eggemoen. De meldte også at basen skal åpne allerede 9. januar 2017.

Ingen kommentar

Eggemoen Aviation & Technology Park (EATP) velger foreløpig å holde kortene tett til brystet. En av årsakene til det er juleferien.

– Vi er på juleferie og må få lov til å komme tilbake til dette på nyåret, sier Eivind Bjørntvedt, ansvarlig i EATP.

– Men stemmer det at basen åpner allerede 9. januar?

– Det må vi få komme tilbake til, svarer Bjørntvedt.

Luftfartsskolen skriver på sin hjemmeside at etableringen av basen betyr nye arbeidsplasser på Eggemoen. De søker blant annet etter flere flyinstruktører for drift til flydelen av utdanningen.

Gode fasiliteter

De skriver også at Eggemoen ble valgt av flere grunner, det viktigste er at de har hangarplasser med varme til flyene, høyere effektivitet på leksjoner, raskere vedlikehold på flyene, og mulighet for gradvis ekspansjon til å møte flyselskapenes behov for nye piloter.

Flere lesere har kommentert i Ringerikes Blads kommentarfelt etter at saken ble lagt ut på nettsiden 1. juledag. De fleste hilser etableringen velkommen, men det er også noen som uttrykker bekymring om at det kan bli økt støy, fordi det blir mer flyging.

Konsesjonen for flytrafikk på Eggemoen gjelder for opptil 15.200 flybevegelser i året. En avgang eller en landing teller som én flybevegelse. Dette er det samme som i den forrige tillatelsen, og konsesjonen varer fram til 2025.

LES OGSÅ: Får drive flyplass i ti nye år