Gå til sidens hovedinnhold

Egen skategate i Hønefoss

Artikkelen er over 18 år gammel

Skaterne i Hønefoss får en egen gate i sentrum de kan boltre seg i når skatehallen legges ned. - Dette er helt topp, sier skaterne om kommunens alternativ til skatehallen under rutebilplata.

I samarbeid med skatere, ungdomsrådet og stiftelsen Positiv Oppvekst, har Ringerike kommune kommet fram til og godkjent planer for en egen skategate langs Stangs gate i Hønefoss.

Skategaten skal etableres på enden mot Ringerike videregående skole. Tre spesialslipte granittblokker, alle tre på vel ett tonn hver og to meter i lengde, installeres langs kanten av det nye fortauet i Stangs gate ned mot Livbanen.

– Ypperlig løsning

– Dette er en ypperlig løsning, og et naturlig første steg mot etableringen av et nytt permanent skateanlegg på Livbanen, sier Werner Jacobsen fra Positiv Oppvekst.

Han forteller at kommunen, Positiv Oppvekst, ungdomsrådet og skaterne en tid nå har lett etter et egnet sted for en naturlig integrering av skaterne i bybildet. Livbanen er foreslått som et sted der det kan lages skatepark i forbindelse med idrettsbaner. Skategaten er en bra mellomløsning til den tid, mener skaterne.

– Dette er helt topp, sier skaterne Trond Olav Dihle og Didrik Kristiansen.

Mangler 15.000

Granittblokkene skal installeres så snart det nye fortauet er ferdig opparbeidet. Innkjøp, transport og montering av blokkene koster imidlertid 15.000 kroner. Det er noe Jacobsen håper skal løse seg.

– Dette er et prosjekt som faller på siden av hovedentreprisen, men jeg er optimistisk og håper på å få til et spleiselag der flere sponsorer vil være med å bidra for å få dette til, sier Jacobsen.

Til Jevnaker?

Skatehallen under rutebilplata skulle vært fjernet 1. august. Men på grunn av utsettelse av byggestarten, er fjerningen utsatt. Når den tid endelig kommer, er ett alternativ å flytte rampene til skatehallen i Jevnaker.

– Alle er ikke like begeistret for dette. Vi skulle gjerne funnet et nytt sted i Hønefoss, men foreløpig har vi ingen andre aktuelle alternativer, sier Jacobsen.